Danas do ponoći je zadnji dan kad se može platiti i kunama!

Među sitnišem kojeg se rješavaju, nađu se i konvertibilne marke, mađarske forinte, slovenski tolari. Do sad je prikupljeno 390 milijuna kovanica. Ako nekome zaostane koja kuna, moći će ih i kasnije zamijeniti u bankama, u pošti i u FINA-i, ali uz provizije.
 

 
Zadnjih dana konobari uvijek imaju sitno, jer svaki drugi račun plati se u lipama. To za Danas potvrđuje i konobar Marijan Selak: “Problem je probrati to, oni se samo dignu i odu.”

Osim kovanica kune i lipe, nađu se tu i konvertibilne marke, mađarske forinte, slovenski tolari…

Vlasnik ugostiteljskog objekta u Zagrebu Ivan Milinković govori: “To nisu čak ni kovanice kune, s kojima je isto teško sada raditi, nego su sve lipe. Neke nisu godinama izašle na sunce, jedna lipa, pet, 20…. Stvarno čudo!”

Ni u pekarnicama nije ništa lakše. Kupci plaćaju jedan za drugim, i rješavaju se starih kovanica. Prodavačica u pekarnici Sanja Sučija govori da joj je dosta kune: “Jedva čekamo nedjelju, jer ovo je stvarno ludnica!”

“Traže da ih (kune – opaska autora Danas) mijenjamo. Mi kažemo da ih ne možemo promijeniti,a onda kažu: ‘OK, onda nam naplatite to.’ To su u vrećama kovanice,jako je sve to teško”, prepričava nam situacije Sanja Sučija.

Na sreću, danas do ponoći je zadnji dan kad se može platiti i kunama, dalje se mogu mijenjati u bankama!
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.