Pravila korištenja

Pravila korištenja i privatnosti primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Medjimurje.info i Top generacija te službene stranice Udruge Mlada pera.

Medjimurje.info koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.

Korištenjem sadržaja ove web stranice korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaća koristiti sadržaje ove web stranice isključivo na vlastitu odgovornost i za osobnu uporabu, te ih se obvezuje ne zlouporabiti. Medjimurje.info ne kontrolira i nije odgovorno za sadržaje koji razmjenjuju posjetitelji te ne garantira za istinitost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U potpunosti se i odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati uporabom ili zlouporabom sadržaja na ovom web portalu. Niti jedan dio Medjimurje.info portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe.

Strogo zabranjivi i neprihvatljivi postupci na web portalu Medjimurje.info:
– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Medjimurje.info portala
– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Zadržavamo pravo ukloniti sadržaj koji smatramo neprimjerenim, vulgarnim, uvredljivim ili koji krši ova Pravila korištenja. Isto tako zadržavamo pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju kršenja Pravila korištenja. Ukoliko smatrate da je portal Medjimurje.info povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Podaci, dokumenti, i informacije objavljeni na web stranici https://www.medjimurje.info ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka portala Medjimurje.info, odnosno koristiti na bilo koji način koji može uzrokovati štetu bilo kojoj strani. Mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja ovih stranica ili jednog njihova dijela te odabir i usklađivanje njihova sadržaja, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja portala Medjimurje.info te drugih vlasnika autorskih prava.

Ako je dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na internet stranici https://www.medjimurje.info , bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Medjimurje.info, te spomenuti portal izričito pridržava pravo takvo korištenje naplatiti po svojoj slobodnoj procjeni, kao i sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja sudskim putem potražiti zaštitu svojih prava i naknadu štete koja ime je povredom nanesena.

Ovaj web portal sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i linkove odnosno veze do drugih internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Medjimurje.info nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internet stranicama uopće. U potpunosti se odriče svake odgovornosti na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Registriranjem na web portal Medjimurje.info za njihove usluge korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku koje je dužan čuvati, te u potpunosti odgovora za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom portala Medjimurje.info, te je isto tako odgovoran za sve sadržaje objavljene pod svojim korisničkim imenom. U bilo kojem trenutku zadržavamo pravo ukidanja korisničkog računa ukoliko korisnik krši Pravila korištenja, bez prethodnog objašnjenja i najave. Ne odgovaramo za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Poštujemo privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Svi podaci kod registracije te ostali podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim kad o tome odluči uredništvo portala koje može slobodno prenijeti privatne informacije o registriranom korisniku trećoj strani, ili je takva obaveza regulirana zakonom. Portal Medjimurje.info može registriranim korisnicima s vremena na vrijeme poslati obavijesti spomenutog portala i sponzora. Korisnik odnosno čitatelj (u daljnjem tekstu: Autor) koji pošalje s ciljem objavljivanja fotografije, video uratke, glazbena dijela ili pisana dijela prenosi u cijelosti na portal Medjimurje.info pravo distribuiranja i reproduciranja na svom autorskom djelu koja će nastati prihvaćanjem ovih Pravila korištenja, sukladno članku 56. i 59. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Isto Autor prenosi i sva imovinska prava koja se tiču distribuiranja i reproduciranja autorskih djela samog Autora.

Slanjem svojih autorskih djela, odnosno materijala Autor prenosi na portal Medjimurje.info pravo neograničene upotrebe i korištenja, te pravo objavljivanja u neograničenom broju primjeraka i na bilo koji način dotičnih autorskih djela, odnosno materijala. Autor odustaje od bilo kakve posebne naknade za sve prethodno navedeno.

Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti i nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 00385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr

Medjimurje.info zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Pravila korištenja portala. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima. Sve informacije objavljujemo u dobroj namjeri, uredništvo portala Medjimurje.info nije odgovorno za eventualne pogreške.

Pravila komentiranja napisana su s ciljem da komunikacija na portalu Medjimurje.info bude u skladu s važećim zakonima i općeprihvaćenim normama pristojnog komuniciranja. Svrha komentara je iznošenje mišljenja i rasprava s drugim korisnicima, a svaki oblik njihove zlouporabe kažnjavat će se sukladno odlukama administratora i uredništva. Prilikom pisanja ovih pravila uredništvo Medjimurje.info nipošto nije bila namjera ušutkati kritiku i spriječiti korisničko upozoravanje na pogreške u člancima.

Zabranjeno je lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe. Takvi komentari će se automatski brisati. Također nije dopuštena uporaba uvredljivih korisničkih imena. Zabranjuje se prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja ili korisnika portala.

U komentarima su zabranjeni vrijeđanje, govor mržnje te propagiranje nasilja. Neće se tolerirati vrijeđanje ili izravne prijetnje, kako drugim korisnicima, tako ni novinarima, autorima članaka, administratorima te osobama na koje se članak posredno ili neposredno odnosi. Izravne prijetnje drugim korisnicima, administratorima, novinarima ili subjektima članka mogu biti podložne kaznenom progonu. Pisanje isključivo velikim slovima smatra se vikanjem i također će se brisati.

Komentari se moraju držati teme članka. Nije dopušteno međusobno prepucavanje korisnika u komentarima i rasprave koje nemaju veze s temom. Psovke u komentarima dopuštene su samo kao stilski izraz. Brisat će se svi komentari u kojima je psovanje usmjereno na ostale korisnike, novinare, administratore ili subjekte članka. Nije dopušteno objavljivanje lažnih informacija s ciljem zavaravanja ili klevete drugih korisnika, novinara ili subjekata članka.

Zabranjeno je stavljanje linkova na druge internetske stranice koje nemaju veze sa temom članka, odnosno ne pružaju dodatne informacije o temi. Zabranjeno je reklamiranje drugih internetskih stranica i tzv. spamanje. Nije dopuštena uporaba keyeva, hackova, crakova te ilegalnih internetskih stranica za downloadanje.

Prije aktiviranja pročitajte svaki komentar. Ako imate nedoumice, provjerite je li u skladu s pravilima. Kršenje bilo kojeg od navedenih pravila u komentarima, diskusijama ili glasu naroda rezultirat će njihovim brisanjem. Krši li korisnik učestalo neku odredbu, njegov korisnički račun kojim komentira biti će blokiran. Redakcija zadržava pravo blokiranja korisničkog računa bez prethodne najave.

Administratori imaju pravo djelomično ili potpuno brisati komentare. Ako korisnik ima prigovor na rad administratora ili smatra da mu je nepravedno obrisan komentar ili korisnički račun, može se žaliti na urednik@medjimurje.info. Pritužbe i rasprave u komentarima će se brisati.

Portal Medjimurje.info nikako ne odgovara za komentare posjetitelja, a u skladu s gornjim pravilima ih po potrebi briše. Komentari su vlasništvo komentatora.

Za vijesti i tekstove koji su označeni s “Vijest poslao” ili “Foto poslao” ne odgovaramo za točnost i istinitost podataka.

Za sve literarne radove koje dobijemo za objavu na portalu TOP GENERACIJA smatramo da su autorski radovi pošiljatelja na objavu. Portal Top generacija ne odgovara za eventualno plagiranje. Sve maloljetne osobe koje su poslale literarne radove i žele objavu pod punim imenom i prezimenom smatra se da imaju dopuštenje roditelja preko škole koju pohađaju. Radovi koji su poslani za objavu u TOP GENERACIJI bit će objavljeni bez novčane naknade, a portal Top generacija, odnosno Udruga Mlada pera ima pravo objaviti odabrane radove u posebnoj knjizi / katalogu bez novčane naknade. Broj radova za objavu nije ograničen, niti tematski određen, osim ako se raspiše poseban tematski natječaj.

Osobni podaci koje prikupljamo su prvenstveno Vaši osnovni osobni podaci (ime,  prezime, adresa, kontakt podaci… ),sakupljamo ih isključivo u trenutku kada nas kontaktirate i zatražite kontakt s redakcijom ili udrugom, a podaci su nužni za pružanje traženje usluge. Vašim podacima pristup imaju isključivo urednici portala Međimurje info i Top generacija, odnosno administracija udruge Mlada pera.

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi osiguravanja pružanja tražene usluge i što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

U trenutku dostavljanja Vaših osobnih podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te nam time dajete za pravo uključiti Vas u našu bazu podataka kako bi ostvarili tražene usluge. To smatramo Vašim izričitim pristankom na kontakt.

Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo na svojim internetskim stranicama nikome, osim:

  • u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza
  • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka
  • uz Vašu dozvolu za javnu objavu uz članak/tekst/komentar
  • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu.

Popunjavajući formulare na našoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Portal Međimurje info koristi i Midas platformu, a više detalja o Midas Pravilima privatnosti nalaze se na linku https://www.midas-network.com/privacyTermsWeb.htm

Kako nas možete kontaktirati?

Ako imate bilo kakva pitanja o korištenju Vaših osobnih podataka ili želite da se Vaši spremljeni podaci obrišu, možete nas kontaktirati telefonom, mailom ili poštom kako slijedi:

  • Telefon: 099/690-6841
  • E-mail: urednik@medjimurje.info
  • pisanim putem na adresu: Međimurje info, Travnik 14, 40000 Čakovec
  • putem web obrasca koji se nalazi na https://www.medjimurje.info/kontakt/