Dragica Trumbetaš: Na žalost, repu nismo isčupali, falio je miš na kraju repa

I dođe i prođe dan u kojem se čekali da se upali svjetlo na kraju tunela, no budimo se u tmurnom jutru u kojem trebamo servisera za prekidač na toj instalaciji.
Danas će se čeprkati po zgarištu prekinuti veza prijateljstva, tražiti iskru koja bi se mogla rasplamsati u neki novi žar.

Oni koji nikada nisu ništa zaradili od politike, a sudjelovali su u izborima, nisu ništa ni izgubili, imaju pravo na novu priliku, no ima ih kojima je politika jedino zanimanje i danas se moraju suočiti s gorkom istinom, ako si krivo radio, iskustvo je teret, a ne vrlina.

Kod HDZ-a je sve jasno, dobili su koliko su kupili, potkupili, na stotinu načina. Presudili su oni koji čuvaju stečene pozicije njima je stabilnost postojećeg stanja jedino moguće rješenje, sve ostalo baca ih vjetrometinu za koju nemaju obranu.

Na žalost, smjer kuda ide budućnost Hrvatske, još uvijek mogu odrediti trgovci svojih mandata, to u ovoj izbornoj noći nije riješeno do kraja, danas će se već oglašavate cijene “kramara” ljudskih. sudbina.
No jedna trećina ljudi je jasno rekla da želi promjene, pa se treba nadati da će se promjene i dogoditi.
Jedina stranka koja je poduplala svoje mandate i može biti zadovoljna ostvarenim rezultatima je stranka #Možemo# koja je bila u koaliciji sa strankom #Hoćemo pravedno#.
No, na žalost, repu nismo isčupali, falio je miš na kraju repa.

To je kristalno čisto, osvojeni su mandati koji nisu imali pozitivnu prognozu, i ostavljaju nadu da je pred njima uspon koji će biti težak i zahtjevan, ali nakon ovog iskustva, na kojem se puno naučilo, uslijedit će i pozicija koju priželjkuje svaka stranka, a to je povjerenje građana da je njihov glas siguran i da se neće s njim trgovati.

Ustvari, danas bi trebao biti “dan šutnje”, ostaviti vrijeme da se emocije slegnu, da euforiju zamjeni razum, da razočarani odboluju, a da žetoni izvjese cijenu i puste u kanale u kojima se širi.
Ništa nije kako smo mislili da će biti, ali opet još ništa nije bespovratno izgubljeno.
Danas je novi dan, sunce je već izašlo, mi ostajemo dalje svoji, nadamo se da će za nas doći jutro, u kojem će rijeke Hrvatske žuboriti za sve njene građane.
Nada umire posljednja!
Možemo! Hoćemo pravedno!
Dobro jutro!
Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.