Foto: Marko Kiš

Foto: Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama – hrvatski balon “Kockice” osvaja visine!

Ovog vikenda, iznad Međimurja, ljubitelji prirode imali su priliku svjedočiti fantastičnom prizoru. Balon na vrući zrak, oslikan prepoznatljivim kockicama, vinuo se na svoj prvi let s Aerodroma Čakovec, obojivši nebo iznad Međimurske županije. Nošen blagim vjetrom, uputio se prema Prelogu, koji je u posljednje dvije godine postao prepoznatljiva destinacija za letenje balonom i domaćin najvećeg festivala balona u Hrvatskoj.

Novi balon “Kockice” projekt je Balon kluba Zagreb, koji već 40 godina popularizira sport balonaštva i razvija turističku ponudu Hrvatske pružajući turistima, ali i lokalnom stanovništvu, jedinstvenu perspektivu na prirodne ljepote Hrvatske.

Balon “Kockice” trenutačno je najveći balon u Hrvatskoj i regiji te na ovu jedinstvenu avanturu može povesti čak 12 putnika. Sa svojim prepoznatljivim dizajnom, balon će od ove godine promovirati Hrvatsku i obogaćivati turističku ponudu njezinih kontinentalnih destinacija.

“Hrvatska je jedna od najljepših svjetskih destinacija za letenje balonima na vrući zrak. To tvrdimo ne samo na temelju našeg iskustva, jer bismo mogli biti pristrani, već i na temelju reakcija stotina turista koji su letjeli s nama, kao i dojmova balonaških ekipa iz cijelog svijeta koji su tijekom godina posjetili Hrvatsku i sudjelovali na našim festivalima. Iskusni piloti, koji su proputovali desetke zemalja i imaju više tisuća sati letačkog iskustva, ostaju bez riječi nakon što dožive ne samo prekrasne vidike Hrvatske iz zraka, već i iznimno gostoprimstvo naših ljudi,” rekao je Igor Mikloušić, predsjednik Balon kluba Zagreb.

Baloni su, naime, neupravljive letjelice i na svakom letu prate smjer vjetra, često se spuštajući na livade daleko izvan uobičajenih turističkih ruta, što daje posebnu čar ne samo turistima koji su prvi put u Hrvatskoj, već i onima koji misle da su već istražili svaki kutak Međimurja, Zagorja ili Istre.

Ovaj let bio je ujedno i najava Festivala balona u Prelogu, koji će se održati od 29. kolovoza do 1. rujna 2024. Za razliku od prethodnih izdanja, ove godine će se tijekom festivala održati i veliko međunarodno natjecanje – Otvoreno prvenstvo Hrvatske u letenju balonima, s najavljenim dolaskom pilota iz Australije, Austrije, Belgije, Velike Britanije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država.

Za više informacija o letovima balonom i nadolazećem festivalu pratite Facebook i Instagram profile Balon kluba Zagreb, ili nam se javite na +385 95 3585 885 ili na info@baloni.hr
Foto: Marko KIš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.