Osnovana Ateistička stranka: Nova vjera u nevjericu

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Najnovija politička senzacija potresa društvo – osnivanje Ateističke stranke, revolucionarnog pokreta koji odbacuje ne samo božanska bića, već i političke bogove! Ovo nije samo stranka, već i raskid s paradoksom političke zavisnosti o višim silama, što bi moglo uzdrmati temelje dosadašnjih političkih sistema. Njihov moto? “Ne vjerujemo ni u što, osim u to da ne vjerujemo.”

Osnivači ove stranke tvrde da su dosadne rasprave o bogovima, političkim božanstvima i ideološkim prorocima sada stvar prošlosti. Umjesto toga, Ateistička Stranka obećava da će se usredotočiti na zemaljske probleme i rješenja, kao što su porezi, infrastruktura i obrazovanje, ostavljajući teološke rasprave tamo gdje i pripadaju –  crkvenim hodnicima.

Osnivači Ateističke stranke tvrde da je krajnje vrijeme da se politički pejzaž oslobodi od utjecaja nevidljivih entiteta koji, prema njihovim riječima, više odvraćaju pažnju nego što doprinose stvarnom napretku društva. Umjesto molitvi za prosperitet, ova stranka zagovara pragmatične političke programe zasnovane na činjenicama, logici i razumu.

Jedan od glavnih principa Ateističke stranke je nevjerovanje u bilo kakvog Boga, bilo da je riječ o božanstvu iz religioznih tekstova ili političkim idolima. To znači da članovi stranke ne mogu imati niti jednog vrhovnog vođu kojemu bi se klanjali, niti ikakav natprirodni autoritet kojem bi podređivali svoje političke odluke. Umjesto toga, oni se kunu u moć ljudske racionalnosti i činjenica utemeljenih na dokazima.

Ali, ne treba se previše radovati ako mislite da ćete biti pozvani na čajanku s Luciferom ili bilo kojim drugim vragom. Ateistička stranka jasno ističe da nisu otvoreni za bilo kakve oblike natprirodnih bića, bez obzira na njihovu boju ili političku preferenciju tako da, čak i ako ste krivousti vrag koji se bori protiv crnih, žutih i zelenih vragova, šanse su da nećete biti dobrodošli.

Ova stranka predstavlja revolucionaran korak naprijed za sve one koji su umorni od političkih previranja i spletkarenja vođenih nejasnim božanskim vodstvom ili misterioznim političkim bogovima. Oni se zalažu za transparentnost, demokraciju i ljudsku autonomiju bez ikakvih posrednika između čovjeka i njegove političke sudbine.

Dok neki možda smatraju Ateističku stranku samo još jednim bizarnim eksperimentom političke scene, drugi vide u njoj svjetlo na kraju tunela u kojem politika neće biti manipulirana vjerovanjima ili idolima. Bez obzira na to kako će se ova priča razviti, jedno je sigurno – politička igra upravo je postala još zanimljivija, a politički bogovi možda gube svoju nadmoć.

Jedan od glavnih ciljeva stranke je promjena Vatikanskih ugovora, jer, kako kažu, “živimo u 21. stoljeću, a ne u srednjem vijeku.” Ova stranka inzistira da vjeronauk treba biti isključivo unutar crkvenih zidova, gdje može uživati  svoje mjesto u društvu – daleko od školskih klupa gdje djeca trebaju učiti o znanosti, povijesti i kritičkom razmišljanju.

Njihov plan također uključuje ukidanje blagoslova javnih ustanova, koji su, prema njima, samo izgovor za širenje mita i korupcije. “Dosta je bilo blagoslova koji su služili samo kao paravan za politička favoriziranja i podmićivanja,” izjavio je jedan od članova stranke. Umjesto toga, predlažu imenovanje gospodarski sposobnih menadžera, bez obzira na njihovu političku ili vjersku pripadnost.

Naravno, ova stranka nije bez svojih protivnika. Mnogi se pitaju kako će se nova stranka nositi s političkim izazovima bez neke vrste nadnaravnog vodstva ili ideološkog dogmatizma. No, članovi Ateističke stranke samo se nasmiju na takve primjedbe. “Mi vjerujemo u moć ljudskog uma, u razumijevanje, solidarnost i znanje,” kažu. “A to je često više nego što možemo reći za političke ili vjerske vođe koje smo dosad imali.”

Dok se politički pejzaž nastavlja mijenjati, Ateistička stranka stoji kao svjetionik nevjere u vjeru, dok se ostatak svijeta još uvijek bori s idejama koje su ostale zacementirane u prošlosti. Hoće li se njihova misija pokazati kao osvježenje ili kao katastrofa, vrijeme će pokazati. Ali za sada, barem imamo još jednu opciju na političkom meniju – i to bez obaveznih molitvi prije jela.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.