Ilustracija: Pinterest

Kak je negda bilo – prostata za slobodne dane

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Goran je bio konobar u malom restoranu na rubu grada. Svaki dan, od jutra do večeri, trčao je okolo, nosio tanjure, služio goste i osmijehom dočekivao svakoga tko je kročio preko praga. Bio je toliko posvećen svom poslu da bi zaboravio na vlastite potrebe, a kamoli na odmor.

Ali, svakim danom sve više se osjećao iscrpljenim. Njegov šef, gospodin Marković, nije imao milosti. Davao je Goranu tek nekoliko slobodnih dana godišnje, tvrdeći da je to “više nego dovoljno”. A kad bi Goran zatražio slobodan dan, gledao bi ga s neprijateljskim pogledom, sugerirajući da će biti zamijenjen ako se previše žali.

Gazda je bio jednako nemilosrdan kad je riječ o radnom vremenu. Bez obzira na zakonski propisane norme, svaki mjesec bi Goranu dodijelio minimalni fond 200 radnih sati, tvrdeći da je to “njegov fond sati” i da Goran nema pravo tražiti manje. A oni prekovremeni preko 200 sati platili bi se tek toliko da Goran ne bi mogao reći da mu nijedan prekovremeni nije plaćen.

I onda je konobar Goran obolio na prostatu, urolog mu je dao naizmjence različite lijekove no Goran je lagao da mu ni jedne tablete ne pomažu, sve s ciljem da ga urolog pošalje na operaciju i da Goran konačno malo odmori. Tolika je bila potreba za odmorom, dajem prostatu za slobodne dane!

Nakon nekoliko posjeta, urolog je konačno zaključio da je operacija neizbježna. I tako je Goran završio na operacijskom stolu, ne zbog hitnosti i potrebe za zahvatom, već zbog žudnje za odmorom.

Dok je ležao u bolničkom krevetu, Goran je osjećao mješavinu olakšanja i krivnje. Olakšanja jer je napokon dobio malo vremena za sebe, a krivnje što je morao posegnuti za tako ekstremnim mjerama kako bi došao do odmora.

Kad se vratio na posao nakon oporavka, prva stvar koju je Goran učinio bila je davanje otkaza. Tek sad, nepotrebno operiran, shvatio je što je sve žrtvovao. Prije operacije toliko je bio umoran i iscrpljen da mu davanje otkaza nije palo na pamet no sada je shvatio da posla uvijek ima, a na svoje zdravlje treba paziti. Goran je tu svoju školu skupo platio no zato ti, čitatelju, uči na tuđim greškama!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.