Photo by Dieter_G on Pixabay

“Ako država vodi takvi politiku da umirovljenika bude što manje, onda neka odobri povoljnu eutanaziju, samo to želim.”

Slučajni prolaznik, zaustavljen na ulici od reportera N1 televizije, na pitanje kako živi kao umirovljenik, dao je više nego tužan odgovor:
“Ako država vodi takvi politiku da umirovljenika bude što manje, onda neka odobri povoljnu eutanaziju, samo to želim.”

Nešto strašnije nismo čuli, a gospodin je bio na nogama, na izgled zdrav, miran, staložen, samo strašno tužan.
Poslije ovog, naši vladajući trebali bi smanjiti brzinu kojom rasipaju priču o blagostanju, a mlađi ljudi razmisliti o budućnosti s kojom mogu računati ako još jednom fulamo na izborima.

Ministar Butković narogušio se jer se počelo propitivati za koliko je novaca njegov brat kupio komad pomorskog dobra, pa je zabranio da mu netko dira obitelj, usput je spomenuo da u stranci koja ga napada ima onih koji ništa ne znaju osim prikupljati strane donacije.
Zaboravio je Oleg da je tajna opstanka HDZ- a velika financijska pomoć koju je Hrvatska dobila iz EU, a čvrsta biračka baza sastoji se od poduzetnika koji su dobili vjetar u leđa u poklon paketima po smiješnoj cijeni u komadima nacionalne imovine, a svu svoju uspješnost ostvarili su na poslovima s državom.

U novinama vijest da se uvode uputnice za hitne medicinsku pomoć, uputnice će izdavati liječnici obiteljske medicine koji će morati imati dežurstvo za slučaj da treba izdati uputnicu.
Obiteljskih liječnika kronično nedostaje oko 818 ih je u sustavu starijih od 60 godina i oni čine 38 % ukupnog broja obiteljskih liječnika i po ovom “genijalno” smišljenom rješenju, sada će nakon odrađene smjene biti dežurni da bi izdali uputnicu za hitan medicinski problem.
Poslije dežurstva nema slobodnog dana, nova smjena.

Obiteljski liječnici potiho su dobili “radnu obavezu” kao da je ratno stanje, zbog nesposobnosti ministra Plenkovićeve vlade, koji nema pojma kako da organizira zdravstvo da bude efikasno.

Kuda je sve otišlo čitamo u novinama, Hitna helikopterska služba koja je počela s radom ovih dana je u najmu, koštat će nas oko 70 milijuna eura, a da smo kupili helikoptere i obučili osoblje koštalo bi nas 30 milijuna eura.
Da se u zdravstvu može dobro živjeti dokazala je koprivnička županijska šefica Zavoda za javno zdravstvo, ima plaću 3730 eura, tri kuće u Koprivnici, stan u Zagrebu, 110 000 € upisanih državnih obveznica, a još tri kuće, lani je stekla dosmrtnim uzdržavanjem.
Pored zahtjevnog posla za kojeg ima plaću veću od Premijera, žena se stigne baviti i uzdržavanjem i brigom osoba na samrti.
Dosmrtnim uzdržavanjem bavi se puno osoba kojima su profesionalno dostupni podatci o imovini.

Plenković opet dijeli obećanja da će umirovljenicima u sljedećem mandatu, ako mu daju povjerenje, mirovine opet rasti, samo se ne zna odlučiti je l’ 25 ili 30 %, a da će plaće rasti do prosjeka 1600 €, matematika kaže da će onda mirovina tek 2028 god. doseći, ako će Plenković biti na vlasti, 47 % prosjeka u plaći.
Pred prošle izbore obećao je da će na kraju ovog mandata biti 60 %, a sad veli, da je mirovina prošli mjesec dosegla 47 %, a matematički točno je 41,24 % udjela u prosjeku plaće.
Laže, mulja, manipulira, sve s ciljem da mu umirovljenici ponovo daju glas, no puno njih čulo je “tihi krik” čovjeka koji je izgubio svaku nadu da se s ovakvim odnosom vlade, prema umirovljenicima, može živjeti.

Ima i mora biti nade, nitko nam ju nema pravo oduzeti!
Možemo! Hoćemo pravedno!

Dobro jutro!

Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.