Kaufland škola voća i povrća 2023./2024.

Sedmo zaredom natjecanje Kauflanda za osnovnoškolce krenulo je jučer,  17. travnja, a tema je „Reci neću hrani u smeću“

I ove godine Kaufland poziva osnovne škole da se prijave na kreativno natjecanje i svojim učenicima osiguraju donaciju svježeg voća i povrća za cijelu sljedeću školsku godinu.

 

Kaufland ponovo pokreće svoje poznato natjecanje „Kaufland škola voća i povrća“ koje traje od 17. travnja do 10. svibnja 2023., a u njemu mogu sudjelovati sve javne osnovne škole u Hrvatskoj za koje se ne naplaćuje školarina.

Smanjenje otpada od hrane za Kaufland je iznimno važan dio društveno odgovornog poslovanja pa je stoga i iskoristivost svake pojedine namirnice do samog kraja element novog kreativnog zadatka za učenike osnovnih škola. Naime, da bi sudjelovali u ovom, sedmom po redu, natjecanju Kauflanda škole se trebaju prijaviti putem online obrasca te poslati ručno izrađen likovni rad na temu „Reci neću hrani u smeću“ u kojem će prikazati održivo postupanje s namirnicama, odnosno pokazati kako bi se svakodnevne namirnice u kuhinji mogle iskoristiti do kraja, uz što manje otpada. Tri najbolja rada koja stručni žiri odabere za pojedinu trgovinu Kauflanda bit će izloženi u samoj trgovini, a o konačnoj pobjedničkoj školi odlučivat će kupci koji će moći glasati za svog favorita.

Kroz društveno odgovorni projekt Kaufland škola voća i povrća djeci u osnovnim školama svaki tjedan tijekom cijele školske godine Kaufland Hrvatska k.d. osigurava svježe voće i povrće. Ovaj dugogodišnji projekt, pokrenut još 2017. godine, ima cilj podići svijest o zdravoj prehrani među roditeljima i djecom te osigurati zdrave obroke za školarce. Posljednjih godina ovaj projekt obuhvaća oko 20.000 školaraca širom Hrvatske koji svaki tjedan uživaju u besplatnom, svježem voću i povrću, a Kaufland je ukupno donirao gotovo 700 tona voća i povrća u šest godina provođenja projekta!

Pravila natjecanja i više informacija dostupno je na službenoj stranici Kauflanda putem poveznice kaufland.hr/skolavip

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.