Foto: Damir Skomrlj/Cropix

Spektakularni doček Leta 3 u Rijeci

Riječani svih generacija sat su vremena čekali kako bi se fotografirali s Letovcima i dobili autogram na svoje majice sa slovima “ŠČ”

Tisuće i tisuće ljudi na Korzu, nepregledna masa koja je ispunila čitav prostor ispred robnih kuća pa skroz do Pomerija na zapadnom i Kraša na istočnom dijelu glavne riječke šetnice – tako je večeras izgledao doček Leta 3 u njihovom gradu nakon što su se vratili iz Liverpoola.
 

 
Program je počeo već oko 18 sati ispred Dallas music shopa u Splitskoj ulici koja je bila zatvorena za promet, i već se tada vidjelo da se događa nešto nevjerojatno.

Letovce, koji su se iz Dallasa “teleportirali” na Korzo, preplavili su roditelji s klincima, kao i Riječani svih generacija, svi s istom željom – da naprave selfie i dobiju autogram na majice sa slovima “ŠČ” i drugu memorabiliju.

Bilo je pomalo nadrealno gledati kako majke i očevi s djecom na ramenima plešu i iz sveg glasa pjevaju “K…. u čelo” i “Riječke p…..”, pjesme za koje je donedavno bilo nezamislivo da će postati općeprihvaćeno “narodno blago” koje ne izaziva sablazan u javnom prostoru.

Red za autograme i selfije ispred Dallasa trajao je cijeli sat dok se Letovci nisu uputili do glavne pozornice ispred Robne kuće Ri. Tamo su ih, pak, zatekli prizori kakvi se ne pamte otkad je NK Rijeka s Matjažom Kekom na čelu osvojila nogometno prvenstvo.

Ganutim Letovcima dodijeljeni su pokloni, prolijevao se pjenušac i rezala torta, a nakon što su na playback izveli koreografiju za “Mamu ŠČ!”, uzeli su instrumente u ruke, odvrnuli pojačala i odsvirali “Riječke p…” i “Izgubljeni”, himnu svih nepripadajućih čiji su Let 3 glasnogovornici već četiri desetljeća.

U počast Letovcima, okupio se ŠČA Val bend, sastavljen od riječkih muzičara, koji je nastavio zabavljati okupljene na događaju koji će zasigurno ući u riječke anale.

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.