Tin Srbić osvojio europsko prvenstvo!

Tin je u kvalifikacijama preče imao treću ocjenu (13,966) i pun optimizma plasirao se u finale, a tamo je imao maestralnu izvedbu i zasluženo osvojio zlato

 

 
Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Turskoj! Na SP-u u Montrealu osvojio je senzacionalno zlato. Povećalo je to i očekivanja, postao je jedan od najboljih na preči, no ono europsko uvijek bi mu izmicalo. Čak dvaput je zapinjao i osvajao srebro, no konačno je dočekao svoj trenutak.

Ovo mu je prvo europsko zlato u karijeru, a dosad već ima dva europska srebra, jedno svjetsko zlata i olimpijsko srebro.

U finalu je Srbić na preči svoj opus obogatio novim elementima i popeo se na europski tron.

Srbić je osvojio zlato s rezultatom 14.233, a iza njega je Talijan Carlo Macchini s 14.200. Bronca je otišla Ukrajincu Iliji Kovtunu koji je s 13.966.

Srbiću je ovo bilo treće finale na Europskim prvenstvima, ali prvo zlato nakon što je dva puta bio drugi u Szczecinu (2019.) i Mersinu (2020.).

Zlato će mu biti veliki poticaj i motivacija za Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu u listopadu u Antwerpenu. Lovit će novu medalju, ali i plasman na Olimpijske igre u Parizu. 

Inače, ovo je ujedno i 34. europsko finale gimnastike koje je Hrvartska ostvarila od osnutka i drugo zlato. Prvo je zlato kući donio današnji predsjednik HGS-a, Marijo Možnik koji je slavio na preči na u Montpellieru 2015. godine.

Hrvatska s europskih prvenstava ima i sedam srebrnih medalja (2 Ude, 2 Srbić, Seligman, Možnik, Benović), te jednu broncu (Seligman).
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.