XI. Dani službenice Božje Marice Stanković

XI. Dani službenice Božje Marice StankovićPovodom početka XI. Dana službenice Božje Marice Stanković i povodom obljetnice 800 godina od uprizorenja prvih živih jaslica svetog Franje Asiškog Pučko otvoreno učilište Novi Marof i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ iz Madžareva pozivaju na izložbu jaslica Perice Novosela, graditelja božićnih jaslica iz Bistre.

Otvorenje izložbe će se održati u prostorijama Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu 2. rujna 2023. godine s početkom u 18.00 h. U programu otvorenja izložbe sudjeluje autor Perica Novosel, velečasni Josip Drvoderić i vjeroučiteljica Marina Krbot. Glazbeni program izložbe izvodi Iva Jež, članica Udruge „Magda i Luisa“. Izložba ostaje otvorena do 19. rujna 2023.

Vrijedno je istaknuti kako je izrada božićnih jaslica (Betlehema) zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. Autor izložbe jaslice Perica Novesel od djetinjstava se bavi izradom božićnih jaslica, a posljednjih nekoliko godina svoje jaslice izlaže diljem Hrvatske. Predsjednik je Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica.  2021. godine jaslice Perice Novosela bile su izložene na velikoj izložbi božićnih jaslica u Vatikanu kao jedini izložak koji je pribavljen izvan granica Italije. 2022. godine Perica Novosel ponovno je izlagao na izložbi jaslica u Vatikanu s radom pod nazivom Svjetlo nade.

XI.Dani službenice Božje Marice Stanković nakon svršetka izložbe nastavljaju se krajem rujna u Madžarevu i Kamenoj Gorici. 29. rujna 2023. s početkom u 17.00 h u crkvi sv. Vida i Jurja u Madžarevu održat će Recital duhovne poezije „Svetlost na bregu“, a idućeg dana 30. rujna 2023. godine s početkom u 19.00 h koncert duhovne glazbe.

XI. Dani službenice Božje Marice Stanković završit će u Kamenoj Gorici 1. listopada 2023. godine pobožnošću Marijinog puta s početkom u 16.00 h.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.