Međimurec Denis Perhoč finalista izbora Najradnika za 2019. godinu – podržimo ga

Mali svjetionik za #VELIKE LJUDE drugu godinu zaredom bira Najradnika godine. Cilj je pokazati da se cijene zaposlenici, obični radnici i prave vrijednosti i novčano nagraditi barem jednu osobu koja je svojim trudom dirnula druge.

Među 15 top finalista ove godine ušao je i Međimurec Denis Perhoč, 24-godišnjak iz Dragoslavca, zaposlenik LifeClass Termi Sveti Martin.

Ekskluzivno za Međimurje info, dan poslije proglašenja Top 15 u Zagrebu, odgovorio je na 5 pitanja koja se nameću sama po sebi:

1. Ući u finale, u Top 15 za Najradnika Hrvatske nije baš mačji kašalj, a pogotovo ne za jednog 24-godišnjaka! Utječe li ova nominacija na tvoje ponašanje?

Htio bih se prvo zahvaliti svim suradnicima, šefovima i upravi hotela, a prije svega Gorkiću Taradiju koji me prvi nominirao kao kandidata za natječaj Mali svjetionik, kasnije je bila i druga nominacija od strane uprave bez kojih ne bi bio tu gdje jesam sada. Predivan je osjećaj biti u top 15 najradnika Hrvatske s obzirom na to da ima jako puno vrijednih i marljivih kandidata u Hrvatskoj koji obavljaju jako dobar posao s puno poštenja, ljubaznosti i na jako kvalitetan način. Godine su nebitne ako se prema poslu odnosiš s ljubavlju i svaka osoba da li mlađa ili starija jednako pridonosi nekom poslu ukoliko ga kvalitetno radi. Mislim da ne utječe na moje ponašanje, da je sve isto kao i prije nominacije i odabira Top 15, posao ću kao i uvijek obavljati s puno truda, jedino je uzbuđenje i iščekivanje veće.

2. Kako su reagirali kolegice i kolege na poslu?

Kolegice i kolege s posla su bili sretni, oduševljeni, mnogi su već i glasovali i podijelili sa svim prijateljima i rodbinom što me dodatno usrećilo. Dali su mi potporu i sretan sam što je takva ekipa i atmosfera na poslu.

3. Smatraš li da tvrtka u kojoj radiš cijeni taj tvoj trud i zalaganje?

Smatram da tvrtka u kojoj radim cijeni moj trud i zalaganje, uvijek se vesele našim uspjesima. Drugu godinu zaredom sam osvojio nagradu u tvrtki, prva je bila nagrada Mlada nada Lifeclass Termi Sveti Martin, druga za osobu s najviše pohvala. Uvijek se možemo dogovoriti za slobodan dan kad nam treba što nam puno znači i naravno da nam je to motivacija da budemo još i bolji. Svi su bili oduševljeni i svi su se založili da će maksimalno doprinijeti u glasanju i dijeljenju te smatram da ih svaki uspjeh veseli.

4. Što bi ipak promijenio kod sebe u profesionalnom smislu?

Volio bih više ulagati u sebe, proći puno edukacija, usavršiti svoje znanje jer nikad nije dovoljno znanja, svaki dan donosi nove zgode i situacije i treba u ovom poslu biti na sve spreman. Također bih volio i napredovati na više pozicije, te se nadam da ću unaprijediti svoje sposobnosti i ispuniti ciljeve.

5. Poruka za mlade ljude koji su, kao i ti, tek krenuli na dugi put do mirovine?

Mladima bih želio poručiti da rade ono što vole, da posao rade s puno entuzijazma i ambicija i vjerujem da će šefovi prepoznati njihov potencijal i da će im se isplatiti, ali da i uvijek nađu vremena posvetiti se sebi i ljudima koje vole. I kao što bi rekla moja djevojka Antonia: osmijeh i simpatičnost su najvažnije karakteristike čovjeka.

Denis Perhoč
FOTO: LifeClass Terme Sveti Martin

Denisu iskrene čestitke na ulasku u Top 15, što je već samo po sebi veliki uspjeh, ali vi dragi čitatelji možete pomoći da Denis bude Najradnik Hrvatske slanjem SMS poruke na broj 666999 s ključnom riječi KANDIDAT7 (bez razmaka) ili pozivom na broj 0615601 i zatim biranjem broja 7.

Od pamtivijeka slušamo kako su Međimurci dobri radnici (sjetimo se recimo kad se gradio Esplanade Hotel kako je na natječaju pisalo da prednost imaju Međimurci!) no nekako su nas nagrade i priznanja uvijek zaobilazila. Dajmo glas Denisu jer je to glas i za turizam Međimurja i Međimurje u cjelini i dokaz da ne smijemo izvoziti kvalitetnog čovjeka niti imamo potrebu uvoziti: imamo svoje vlastite kvalitetne ljude ili po domaće rečeno domače je domače!

Uostalom, evo što je o Denisu na prijavnici za Mali svjetionik napisao njegov 30 godina stariji radni kolega:

Denis Perhoč ima tek 24 godine i upravo je njegova mladost glavni adut da bude proglašen naj radnikom godine, a evo i objašnjenja: On ne radi u branši gdje su visoke plaće no njegov moto nije kao kod mnogih mladih, htjeli mi to priznati ili ne: Koliko para toliko muzike! Denis 4 godine radi kao konobar u firmi korporacijskog sustava poslovanja. Dešava mu se da je svaki tjedan u drugom restoranu, kafiću, pubu ili baru u sklopu istog kompleksa. Ponekad je ujutro na jednoj poziciji, popodne na drugoj. I nikad nije rekao ne. Doći će popodne na drugu poziciju nasmiješen, vedar, ljubazan, susretljiv, komunikativan, uslužan, okretan kao da je upravo počeo raditi, kao da to jutro nije radio na drugoj poziciji.

Jedan od rijetkih, ako ne i jedini koji će završiti sve poslove na svim pozicijama koje su mu zadane taj dan, nekad planirano, nekad silom prilika mora uletjeti i neplanirano na neku poziciju koja taj dan uopće nije bila u planu, ali neće onako krepan i umoran otići doma nego ako vidi da mu kolega/ica još radi na drugoj poziciji i ima još dosta za obaviti prije nego će moći ići kući, on će doći i upitati ako treba pomoći, a vrlo često neće ni pitati nego će jednostavno početi pomagati. I tako još uvijek, nakon 4 godine, nije posustao ni milimetar. Nakon kvalitetno i savjesno obavljenog vlastitog posla uskočit će drugima u pomoć iako drugima tako nešto nije ni na kraj pameti kad bi možda trebalo uskočiti pomoći njemu.

Ni nakon 4 godine nije postao umišljenik koji misli da je naučio sve, kao recimo mnogi mladi konobari njegovih godina koji eventualno nauče kuhati kavu (a i to je upitno) i onda se meni, koji imam 30 godina radnog iskustva kao KV konobar, ali onaj pravi konobar, obrati s kolega! Ne, nisi mi kolega, jer niti ne znaš što je to pravi konobar, a na žalost ne želiš ni naučiti. Denis dapače, rado uči i neće prezati da pita nas starije za savjet u nekoj situaciji ili oko nekog posluživanja, serviranja, uslužnosti, jer želi da gosti budu zadovoljni, bez primjedbi i da im pruži maksimum koji im se može dati.

S druge strane, budući da shvaća sve zamke ugostiteljstva i konobarenja, imat će ponekad i svoju ideju oko odrađivanja nekog eventa i predložit će je razumno, logično i argumentirano ističući njene prednosti da gosti budu ne zadovoljni, nego oduševljeni. A da gosti jesu oduševljeni njegovim radom govore i njihove česte pohvale na njegov račun ističući ponekad kako je čak otišao i na onu drugu lokaciju udaljenu 200 m po nešto da bi im mogao ispuniti neku želju. Rekao bi netko, normalna stvar za ugostiteljskog radnika, no koliko ugostiteljskih radnika to doista i napravi i to još u najvećoj gužvi?

Uvijek je spreman dati podršku kolegama, biti gostoljubiv prema gostima čak i kad mu je radno vrijeme završilo, pomoći svakome na radnome mjestu, ali i na parkiralištu ako treba. Pukla guma, krepan je od umora, jedva već stoji na nogama, ali će pomoći zamijeniti gumu bilo kolegi bilo gostu! Ima u kompleksu i radnika iz drugih država, a kompleks niti je u gradu niti je baš povezan javnim prijevozom do prvog grada. Denis će ih rado odvesti ponekad u grad, na izlet, na autobus kad putuju negdje, i to bez naknade! Nije lijepo zarađivati na ljudskoj muci, a pomaganje može usrećiti i onoga kome se pomaže, ali još više onoga koji pomaže!
Denis Perhoč je vrijedan, marljiv i pošten mlad čovjek. Zaslužio je da bude proglašen naj radnikom prvo zato jer to on i je, a drugo i zato da mladi vide da ih cijenimo, da uvažavamo njihov trud, da se može biti i nagrađen za trud. Da i još nešto: da se poštenje isplati!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.