Oglasi

Tornado u Beču, grmljavinsko nevrijeme približava se Međimurju!

Iako su prognostičari najavljivali dolazak grmljavinskog nevremena u Međimurju već u tijekom utorka prijepodne, srećom, do toga nije došlo. Prvi pljusak trebao bi pasti kod nas tek poslije 15 sati, a nakon toga sve bi trebalo biti mirno do kasno navečer i u noći na srijedu.

Nažalost, metereolozi najavljuju žestoko nevrijeme koje je već zahvatilo Austriju, pa je tako u blizini Beča snimljen tornado kakav smo do sada viđali samo u SAD-u i u tropskim krajevima, ali očito su klimatske promjene donijele svoje.

Možemo se samo nadati da neće biti tako užasno kao što je to primjerice bio današnji tornado kraj glavnog grada Austrije. Ciklona se inače pomiče prema Grazu za koji je oko 18 sati također prognoza početka velikog grmljavinskog nevremena, koje će potrajati do kasno u noć.

Kod nas bi opasni oblaci trebali stići poslije koji sat kasnije oko 19 sati. Najavljuje se nekoliko izrazito jakih grmljavinskih pljuskova, velika je mogućnost da će padati i tuča, tako da zaštitite što se zaštiti može do dolaska toga nevremena. Do ponoći se očekuje da bi prva hura trebala proći, onda se najavljuje još jedna mogućnost dolaska opasnih oblaka.

Nakon nekoliko vrućih noći, temperatura bi noćas trebala pasti za desetak stupnjeva, pa će u noći biti ugodnih 18-19 Celzijusa.

Autor: Dejan Zrna za Međimurske novine

Oglasi
Sobočan interijeri
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.
%d blogeri kao ovaj: