Policijski službenici najavljuju operativne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohol i/ili droga“

U razdoblju od 9. do 15. prosinca 2019. godine, na području Policijske uprave međimurske policijski službenici će kroz redovnu službu provoditi aktivnosti operativne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohol i/ili droga“.
 
U 11 mjeseci 2019. godine na području Policijske uprave međimurske dogodilo se 479 prometnih nesreća, dok su se u istom razdoblju prošle godine dogodile 592 prometne nesreće, što je manje za 113 prometnih nesreća.
           
Zabilježeno je sedam prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je 10 osoba smrtno stradalo, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježeno 10 prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je 11 osoba smrtno stradalo.
Nadalje, zabilježeno je 175 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 297 prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. U odnosu na 2018. godinu, broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u padu je za 9,79%, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom u padu za 23,45%.
Alkohol je u 11 mjeseci 2019. godine bio prisutan kod 118 sudionika prometnih nesreća, dok droga kao uzrok prometnih nesreća nije zabilježena. 
 
Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
 
Tijekom noći s 14. na 15. prosinca 2019. godine od 20 do 4 sata, ciljanu akciju provodit će Mobilni tim Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga te suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, dok će se posebna pozornost posvetiti sankcioniranju vozača povratnika.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.