Nagrađene najuspješnije međimurske škole i vrtići u akciji Papir nije smeće

Jedanaestu godinu zaredom, nove generacije predškolaraca i učenika osnovnih škola Međimurske županije sudjelovale su u tradicionalnoj edukativnoj akciji tvrtke UNIMER iz Čakovca „Papir nije smeće“. U ovogodišnju akciju uključilo se 14 vrtića i 22 škole te je 7.418 djece uspjelo skupiti ukupno 164.14 tona staroga papira.

Direktor UNIMER-a Branko Gregur naglasio je zadovoljstvo odjekom akcije i postignutim ciljem – osvješćivanjem važnosti sortiranja otpada među najmlađima, te dodao da su po tri prvoplasirane ekipe iz škola i vrtića na dar za uspjeh dobile mladicu stabla koje će zasaditi u dvorištima svojih ustanova. Međimurska županija osigurala je novčane nagrade najuspješnijim školama i vrtićima: za prvo mjesto 450 eura, za drugo 300 te za treće 150 eura.

Među školarcima i ove godine prvoplasirani su učenici Osnovne škole dr. Vinka Žganca Vratišinec, druga je bila OŠ Sveta Marija, a treća OŠ Donji Kraljevec. U konkurenciji najmlađih prvoplasirani je Dječji vrtić Klinčec Donji Vidovec, drugi rezultat ostvarili su mališani iz DV-a Stonoga Novo Selo Rok, a treći je DV Pčelica Ivanovec. U akciji je ukupno sudjelovalo 1.128 djece iz vrtića te 6.290 učenika.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.