Svečano otvoren međunarodni sajam turizma PLACE2GO

Jučer je u Areni Zagreb otvoreno jedanaesto izdanje međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, na kojemu sudjeluje dvjestotinjak izlagača iz država poput Šri Lanke, Kine, Tunisa, Indije, kao i brojni europski te domaći izlagači. Ovogodišnji PLACE2GO održava se od 18. do 20. siječnja, a tijekom tri dana posjetitelji će moći upoznati brojne destinacije, raspravljati o trendovima u turizmu te prisustvovati brojnim panelima. Ulaz na sajam je besplatan.

„Na ovom ćete sajmu naći poslovne partnere, ali i srce i domaćinstvo, odnosno upravo ono po čemu je Hrvatska i prepoznatljiva u svijetu. Vjerujem da ćete s PLACE2GO sajma otići puni pozitivnih dojmova, kao i ostvarenih poslovnih rezultata. I ove godine nude se vrhunski paneli i vrlo zanimljiv program, ponuda je svake godine sve raznovrsnija“, rekao je Josip Pavić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

„PLACE2GO i ove godine u jedanaestom izdanju nastavlja s tradicijom povezivanja, suradnje i razmjene iskustava u turističkoj industriji, a koji je isto tako iznimno značajan za razvoj turističke ponude u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj“, rekla je Ana Pavičić Kaselj, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Grada Zagreba.

„Ove smo godine imali jedan veliki izazov – među prvima smo turističkim sajmovima u svijetu u ovoj godini. Očekujemo velik broj susreta poslovnih partnera, dogovoren je velik broj poslovnih sastanaka, na kojima se, kako iskustvo pokazuje, doista i dogovaraju novi poslovi. Ovim putem želim se zahvaliti cijelom timu, izlagačima, sponzorima i pokroviteljima, a već sada mogu najaviti i sljedeće izdanje, koje će se održati od 6. do 8. veljače 2025.“, rekla je Damjana Domanovac, direktorica sajma.

„Iznimno nam je drago što smo osmu godinu glavni sponzor ovog prestižnog sajma turizma te se ovim putem želim zahvaliti organizatorima na povjerenju. Tijekom PLACE2GO sajma posebno ćemo naglasiti rastuću mrežu letova te poznato tursko gostoprimstvo. Ove godine fokusirat ćemo se na promociju dodatnih letova tijekom ljetnog perioda kada ćemo iz Zagreba letjeti 18 puta tjedno te ćemo promovirati letove iz Dubrovnika za Istanbul koji su dostupni tijekom cijele godine. Kao aviokompanija koja leti u najveći broj zemalja diljem svijeta, Turkish Airlines čini svijet pristupačnijim za svoje putnike, koji mogu birati između 345 odredišta u 129 zemlje“, rekao je Gurhan Sozen, generalni direktor Turkish Airlinesa u Hrvatskoj.

 Dva dana za poslovno umrežavanje

Program sajma počeo je B2B četvrtkom, pa danas u tijeku dana panelisti raspravljaju o aktualnostima u sektoru turizma.

Već na prvom panelu Josip Pavić, Slavija Jačan Obratov, Jelka Tepšić, Slaven Žabo i Andreja Vukojević raspravljali su o Hrvatskoj kao destinaciji izvrsnosti koja želi privući sve zahtjevnijeg gosta. O temi Hrvatske turističke kartice u sklopu panela „Tko to tamo pegla“ govorili su Aleksandar Razdorov, Romana Žižak i Kristina Leko Kuštrak. Marko Pekčec, prof. dr. sc. Oliver Kesar, Natali Komen-Bujas, Dragan Šimac, Natalija Krešić i Satinder Pal Singh dotakli su se teme zapošljavanja u turizmu, dok su o problemu apartmanizacije govorili Jelka Tepšić, dr. sc. Sanela Vrkljan, Igor Kordić i Antonia Radić Brkan.  

U petak će prvi dio panela biti posvećen B2B segmentu, a potom je od 16 sati sajam otvoren za širu javnost.

Poslovni dio otvorit će Boris Luketić, Mario Slaviček, Jelena Holenko i Bruna Kocijan, koji će govoriti o zelenim oazama netaknute prirode na panelu „Tako blizu, tako zeleno“, nakon kojih će o pet-friendly destinacijama govoriti Ruby Montanari-Knez, Tihana Milas, Pavić Marija, Valentina Jonjić i Domagoj Grgić. Atraktivnu temu sportskih putovanja otvorit će Pavle Matković, Ranko Četković, dr.sc. Ivan Dujić i Marko Šapit, a B2B segment sajma zatvorit će panel o pristupačnom turizmu, na kojem će o prilagodbi turizma za osobe s invaliditetom govoriti panelisti Renata Alić, Sanja Fališevac, Denis Marijon, Petar Glavaš i Karla Čurin.

B2C dio ovogodišnjeg PLACE2GO sajma otvorit će Vlado Šestan ispovijesti o safarijima, Hrvoje Jurić otkrit će kako snimiti dobre fotografije, a Aleksandar Stanković s publikom će podijeliti svoja motociklistička putovanja.

Subota – dan za egzotična putovanja i sretne gradove

Posljednjeg dana sajma, poznati travel blogeri, kao i osobe s javne scene, upoznat će nas s egzotičnim destinacijama. Paneli počinju od 11 sati, a otvorit će ih Dejan Nemčić temom turističkih mogućnosti mladih. Saša Pjanić ispričat će sve o Indiji, a Sarah & Darjan podijelit će s okupljenima priču s putovanja u Raju Ampat i zemlju ljudoždera – Papua Nova Gvineja. Jurica Galić Juka govorit će o Drevnoj Nubiji i Sudanu,  Ribafish i Kasandra podijelit će iskustva sa Šri Lanke, a Putoholičari i Kruzovi ispričat će sve o Crnoj Gori. Završno predavanje imat će Martina Validžić, koja će otkriti koji su to sretni gradovi.

Podsjetimo, PLACE2GO međunarodni sajam turizma održava se već jedanaest godina. Dosad je na sajmu sudjelovalo nekoliko stotina izlagača, predstavljajući raznolike sektore turizma, od turističkih agencija, turističkih zajednica, rent-a-car tvrtki, kruzing kompanija, hotela, kampova, do zabavnih i adrenalinskih parkova te charter tvrtki.

Detaljan program ovogodišnjeg sajma PLACE2GO moguće je pronaći na službenoj stranici sajma za petak i za subotu.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.