Dragica Trumbetaš: Tajna prvih nekoliko milijuna kuna Rimca više nije tajna

Život piše romane, sa strašnim obratima, čisti horor ponekad ima sretan završetak, a bajka postaje priča koja se ne smije pričati djeci dok nisu završili svoj razvoj.

Javnost i kolege u školi ustali su u obranu profesora koji je optužen da se potukao s učenikom. Snimke učenika pokazale su da se profesor branio od učenika koji je demonstrirao nadmoć nad čovjekom koji je sputan propisima na početku sukoba ustuknuo i dozvolio da učenik ima prednost.
Policija je odvela profesora u zatvor, ministar je tvrdio da je bio pijan, ravnateljica je pokrenula proces izbacivanje profesora s posla koji je i tako pred mirovinom, a do tada nije bilo primjedbi na njegov rad.
Čovjek koji se oporavlja od tragedija u obitelji, ponižen je na najgori mogući način, od svih svojih nadležnih, od ministra kao institucije.
Priča je dobila preokret samo zbog propitivanja javnosti i ustanak kolega u obranu časti čovjeka i profesije.

U istom danu saznajemo da je Ivan Rimac osuđen na tri godine zatvora jer je pronevjerom stekao nekoliko milijuna
kuna, premještanjem novca, s računa na račun.
Tajna prvih nekoliko milijuna kuna kao početni kapital za lijepu poduzetničku bajku u Sv.Nedelji više nije tajna, a tajna nekoliko stotina radnika DI koji su danas umirovljenici s penaliziranom mirovinom dobila je drugačije konture.

Prevara se dogodila 2002 god., presuda je donesena 2023 god., ali još ima pravo žalbe. U presudi nema stavke o povratku ukradenog, samo 663,61 euro troškova za suđenje.
Udruga Plus koja je osnivač novinskog portala Sb plus koji je pisao o tom slučaju 2017 god. dobila je sudsku presudu u kojoj joj je naloženo da Ivanu Rimcu isplati, zbog njegovih duševnih boli koje su uzrokovane člankom koji je izašao na portalu, a odnosi se na pronevjeru novca za koje je Rimac dobio 3 godine zatvora, čiji je izdavač ta udruga, iznos od 73.430,67 kuna.

Duševne boli profesora koji je pred Božić odveden u zatvor kao nasilnik u dobi kad bi za svoj rad trebao dobiti priznanje za životno djelo, nemaju cijenu potvrđenu sudskom presudom, no ovo saznanje moglo bi mu pomoći kako da naplati svoje poniženje, osigura si pristojnu starost u kojoj će zaboraviti svoje duševne boli.

U međuvremenu dobar početni kapital donio je obitelji Rimac kraljevske manire, Mate je svoje duševne boli liječio u sportskih automobila i započeo svoju poduzetničku priču.
Tata je “oplođeni” kapital pospremio na sigurno, ima udjele u firmama u zemlji okruženja, najviše u BiH, ništa u HR, u koju je došao iz BiH praznih džepova, što nam samo potvrđuje da ni on nije vjerovao da će nakon svega novčana kazna biti 663,61 eura.

Život je tako ovih dana napravio nevjerojatnu zavrzlamu, dvije sasvim različite priče dobile su obrnuto očekivani rezultat, bajka u kojoj princ odlazi u zatvor, a “nasilnik” dobiva priliku da mirno proživi starost.
Netko gore u svemiru je “prebrikao” žice koje vode cilju i time pomiješao očekivani ishod.

U moru velikih uspjeha ove Vlade ispod radara je prošla vijest da su domovi za starije u državnom vlasništvu poskupili i do 50 %, što ni približno nije postotku koji država priznaje kao inflaciju u formuli za usklađivanje mirovina.
Umirovljenici iz rada, žrtve privatizacije na hrvatski način, danas na dnu europskih tablica po visini mirovine, svoje duševne boli mogu zaliječiti samo na izborima, olovkom u ruci i čvrstom odlukom da se krivci moraju kazniti, pa će žice kojima je HDZ premrežio Hrvatsku izazvati kratki spoj i donijeti sasvim drugačiji rezultat od očekivanog.
Umirovljenici pomognite da se čudo dogodi, eto vidimo da je to moguće!
Hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.