Dragica Trumbetaš: Plenković je blizu onog scenarija da se zahvali i ode sam, ali i onog da zakasni, pa ga odvedu

Mona Liza smiješak naše ministrice kulture polako se pretvara u grč, cure neželjeni podatci, topi se optimizam da će se izvući. Plenkovića čeka vrući krumpir, treba izaći pred mikrofone i proglasiti još jednu NeTemu.
Ne da je znala što radi, već davala upute koga se treba držati da sve ostane obavijeno velom tajne, kako se trošio novac za restauracijske obnove.
Profiteri su se pronašli jako brzo, sklopili savez i donijeli plan kako u što kraćem vremenu “maznuti” što više, vjetar u leđa bila je ministrica i njezin prijateljski odnos s Premijerom.

Nakon ovih novih otkrića u mailovima naš DORH trenutno se može izboriti za nadležnost tako da odmah pohapsi sve aktere, i preda ih Lauri da ih pretrese od prvog do zadnjeg ugovora.
Onome kome nije bilo jasno zašto je Plenković “zapeo” za Turudića sada je potpuno jasno, ali i nagli zaokret u politici povišica plaća za suce.

Plenković preispituje granice do kojih može ići, a da ne ode sve k vragu brzinom munje, jako je blizu onog scenarija da se zahvali i ode sam, ali onog da zakasni, pa ga odvedu. Sanader je čekao do kraja i zakasnio no bahati, ne uče, već iskušavaju sreću.

Europski poljoprivrednici prosvjeduju vatrenim skupom u Briselu, naši su se primirili i čekaju svoj komad predizbornog kolača, iako bi im poslije izbora mogao itekako prisjesti .
Jučer je jedna gospođa na internetu objavila svoju potresnu priču o primjeni mjera koje ministar Piletić na sva usta hvali kao veliku pomoć invalidima.
Gospođa njeguje muža od kojeg je rastavljena, muž se oporavlja od bolesti koja ga je prikovala za krevet, gospođa ga je uz dvoje djece o kojima sama skrbi, podigla iz kreveta i dovela do velikih zdravstvenih poboljšanja.
Ovih dana javila joj se gospođa koji samo “natuca” naš jezik, da bi ju obavijestila da je dobila posao “kućne pomoći” za potrebe njezinog bivšeg supruga.
Sreća koju je na tren osjetila iscrpljena gospođa, dobrovoljna njegovateljica, nije potrajala.

Nova pomoćnica je odmah prešla s riječi na djela i objasnila kako ona zamišlja taj posao. Veli ona, da samo treba da joj netko potpiše sate koje bi trebala pomagati, a da se ona ne misli miješati u posao ovoj gospođi koja to radi dobrovoljno i uspješno.
Kao nagradu za potpisivanja ugovora i potpisivanje satnica, “pomoćnica” nudi manikuru i masažu dva puta mjesečno gospođi njegovateljici i to besplatno.
Bezdušna vlast naše žene koje čuvaju starce po EU oporezuje dodatno u HR, a naši invalidi ostaju bez adekvatne skrbi, jer smo mlade empatične ljude otjerali da traže kruh po EU.

Dobro se dobrim vraća, ali ako navučeš zlo, posljedice će tek doći. Danas u novinama slika čovjeka kako uređuje garažu koju će iznajmljivati za 15 € m2 i slika plaže koja je u koncesiji za 70 lipa po m2, ugovor se nije mijenjao pa je iznos u kunama.
Uz sve to nikako ne ide i zakon da se umirovljenicima koji imaju manju mjesečnu mirovinu od 560 € mjesečno, oduzima porez, kada dobiju zaostatke za nešto za što kasni obračun.
Danas je i u novinama vijest da je mirovina naglo skočila u udjelu plaće, ne zato što su mirovine veće, već zbog toga što su plaće pale, odnosno nisu rasle, radi poreznog rasterećenja.

Omjer nije za sve isti, ima penzionera kojima mirovina iznosi 92 %, a imamo i 265 565 umirovljenika koji primaju 350 €, a to je minimalna mirovina, to je samo 29,5 % udjela u plaći.
Invalidska mirovina iznosi 374 € , što je 31 posto, a obiteljska 432 € što je 36 posto udjela u plaći.
265 565 umirovljenika, a to je ukupno negdje kao broj stanovnika Rijeke i Splita žive u Hrvatskoj s minimalnom mirovinom koja iznosi 350 €, među njima su i radnici Keruma, Todorića, Jolliya, velikih hrvatskih poduzetnika, kojima je plaća za radnike, bila zadnja na ljestvici prioriteta.

Todorić je imao svoj avion, dvorac i brodove, a radnicima je mjesto plaće davao bonove za robu iz dućana.
Ti radnici nemaju ni uplatu koja bi pokrila i tu minimalnu mirovinu, već ju solidarno doplaćuju oni koji su svoje odradili u noćnim, prekovremenim i terenskim radom, i imaju malo više od minimalne.
Umirovljenici, mi moramo potjerati te muljatore koji su zasjeli u fotelje moći, rastjerati profitere koji podebljaju račune u svakoj katastrofi koja pogodi građane.
Moramo stati na branik domovine, osim olovke, ne treba nam ništa drugo, ono to su naši pravi branitelji platili životom, mi možemo obraniti olovkom.
Hoćemo pravedno!
Dobro jutro!

Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.