Dragica Trumbetaš: Zlokobne poruke bahatlije koji se skriva iza željezne ograde

Iza željezne ograde na Markovom trgu koja je tamo radi sigurnosti jednog čovjeka, jučer su se čule zlokobne poruke koje nikada nisu smjele biti na tom mjestu izgovorene.

Demografski slom koji je doživjela Hrvatska dogodio se zbog kukavice koji svoje neistomišljenike šalje u inozemstvo, a od građana čuvaju ga ograda i policajci.

Dalija Orešković na izborima je dobila 5081 gla,s u Sabor je ušla voljom građana, mora se braniti od napada čovjeka koji je u Sabor stavio ljude koji nisu dobili glasova ni za MO GČ.
Marko Pavić, Nina Obuljen Koržinek, Željko Rajner, Krunoslav Katičić, Josip Salapić, Darko Klasić s HDZ liste ušli su u Sabor s ukupno 2111 glasova, njih 6 HDZ kapitalaca koji su nakon izbora dobili i određene funkcije nisu zajedno ni blizu polovice osvojenih glasova Dalije Orešković.

Bahatija, po struci pravnik, kaže da Dalija nije dobra pravnica, a sam nikada se nije okušao u sudnici na poslu za koji ima diplomu, stranka na kojoj je na čelu ima pravomoćnu presudu za kriminal, država koju vodi, prva je u EU po korupciji, a njegovi izabrani ministri većinom završe u zatvoru radi korupcije.

Dakle po tim kriterijima pravnik je dobar ako na prvu prepozna osobe sklone kriminalu, ako s guštom preuzme stranku osuđenu za kriminal i ako državu dovede na vrh tablice kojom se mjeri korupcija.

U zadnje vrijeme čitamo i o odvjetnicima koji su oteli imovinu umirućim starcima i svi su u vezi s HDZ, a predsjednik odvjetničke komore istražuje se kao glavni ortak Škugoru koji je optužen da je prisvojio milijardu iz INE.
Da, po tim kriterijima Dalija nije dobar pravnik, nije opljačkala niti jednog starca, nije nigdje prisvojila milijardu, u Sabor je ušla s osvojenim preferencijalnim glasovima pa ne paše glavnom zaštitniku političke mafije u Hrvatskoj.
Sitna žena ipak smeta napuhanku vlastite narcisoidne naravi pa ju tjera iz države da mu nitko ne blati egoizmom napuhani volumen.

Neće ići Plenkoviću, daj ti tako oštro s Pavlom Vujnovcom, što njega ne pošalješ u Njemačku, jer je Hrvatska premala za njegove poslovne ambicije, ili na primjer što ne pošalješ Pupovca u političku mirovinu otkazivanjem poslušnosti na njegovu podignutu obrvu.

Vidjeli smo ovih dana kako se politika brzo mijenja kad se “mali” Filipović usudio spomenuti predatore koju Hrvatsku smatraju bankomatom. Odmah je pomirbena nota u”duru” otišla Vujnovcu s obećanjem za obeštećenje zbog toga što Hrvati ne plaćaju najskuplji plin u EU, pa Vujnovac nema viška novaca za kolekciju dragulja.
Zašto bahtlija ne pita Vujnovca zašto neće da Petrokemiji plati ugovornu obavezu koju je dužan pa da na djelu vidimo junaka,zbog njega Petrokemija stoji već više od godinu dana i sada kada je plin najjeftiniji.

Stručnjaci za demografiju kažu da ako ovakvim tempom nastavimo iseljavati treba nam oko 2 milijuna stranaca i da svaka žena u Hrvatskoj treba roditi troje djece da bi opstali u genskim tragovima, a premijer šalje one koji nisu njime oduševljeni van zemlje.

72% Hrvata veli da Hrvatska ide u krivom smjeru, a bahtlija napuhan kao balon, mlati praznu slamu iz koje su žito pokljucati predatori kojima je on čuvao stražu dok su kljucali.

Ovih dana imali smo priliku čuti kako su malodobni delinkventi koji su snažni jer egzistiraju kao čopor tjerali slabijeg i samog dječaka vršnjaka da krade za njih, jučer smo nešto slično vidjeli i u Saboru.
Premijer koji ima “čoporativnu” podršku svoje stranke kojoj je krađa način življenja ( pri tome se misli na položaj gdje se živi od tuđeg rada), napao je saborsku zastupnicu zbog toga što mu zbog toga ne plješće.
Najbrutalnije političko nasilje.

Još samo jedan mali podatak koji će jasno pokazati kako se u Hrvatskoj živi i posluje.
Podravka je objavila poslovni rezultat koji pokazuje da imaju prihod od oko 377 milijuna kuna. 78 menedžera podijelili su bonus u ukupnom uznosu od 22 milijuna kuna, Martina Dalić oko milijun kuna.
Ovih dana Podravka traži 74 radnika u preradi i na otvorenom. U preradi se radi u 3 smjene, a plaća je od 4500 – 5500 kuna.
Je l’ je netko htio takvu Hrvatsku, je, oni 16,7 % koji su glasali za HDZ -e.

Što je s nama da smo dopustili da nas čopor ušutka, umrtvi i stjera u zonu siromaštva?
Ustati u obranu dostojanstva je obaveza!
Balon se može izbušiti jednom sitnom iglom, prerastao je okvire u kojima je moguće opstati!

Dobro jutro !

Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.