Skupština Društva Međimurske vode: Pred nama je dinamična godina

Dana 29. prosinca 2023. godine, održana je redovna sjednica Skupštine Društva Međimurske vode d.o.o., na kojoj su usvojeni Rebalans plana poslovanja Međimurskih voda d.o.o. za 2023. godinu, Plan poslovanja Međimurskih voda d.o.o. za 2024. godinu, III. Izmjene i dopune Poslovnog plana Međimurskih voda d.o.o. za razdoblje od 2021. – 2024. godine.
 

 
Na sjednici Skupštine, prisutni vlasnici Međimurskih voda d.o.o. (čelnici međimurskih gradova i općina), jednoglasno su prihvatili predloženi Rebalans plana kojim se prvobitno planirani ukupni prihodi povećavaju na iznos 12.132.434 eur, ukupni rashodi se povećavaju na 12.113.394 eur, a očekivani rezultat poslovanje planira se u iznosu od 19.040 eur prije oporezivanja.

Prema riječima direktorice Društva Sunčane Glavina, od samog početka mandata, kad je preuzela vođenje Društva (pred 1,5 godinu) i kad ju je dočekao gubitak od tadašnjih 1,7 mil kn, svu energiju je usmjerila na restrukturiranje poslovanja, povećanje efikasnosti i optimalizaciju troškova. Pri tome je svatko dao svoj doprinos što je dovelo do promjena na bolje i koje su rezultirale očekivanim pozitivnim poslovanjem na kraju 2023. godine, ali i pozitivnim projekcijama budućeg poslovanja u 2024. godini.

Upravo zahvaljujući zajedništvu svih radnika, članova Nadzornog odbora, vlasnika Društva i samih korisnika, Međimurske vode u 2024. godinu kreću optimistično dalje, na zdravim temeljima koji će doprinijeti uspješnom poslovanju. Pa tako, 2024. godini Društvo planira daljnje povećanje ukupnih prihoda na 12.363.679 eur i pozitivni poslovni rezultat.

Digitalna transformacija Društva nastavlja se i dalje. U planu poslovanja za 2024. godinu, planirane su brojne aktivnosti umjerene na razvoj vodno komunalne infrastrukture, daljnju modernizaciju i digitalizaciju poslovanja. U 2024. godini Društvo namjerava južni dio Grada Čakovca s naseljem Savska Ves opremiti novim modulima za daljinsko očitanje vodomjera, a isto to namjerava napraviti na glavnim vodomjerima stambeno poslovnih zgrada po cijelom Međimurju. Time će se omogućiti kvalitetnije i učinkovitije upravljanje sustavom vodoopskrbe, efikasnije upravljanje gubicima vode u sustavu, a utjecat će se i na smanjenje troškova.

Energetska tranzicija započeta u 2023. godini, intenzivno ide dalje – izgrađene su 4 integrirane solarne elektrane na uređajima za pročišćavanje, jedna neintegrirana na vodocrpilištu Prelog kapaciteta 300 kW je pred završetkom, dok je ona još i veća, kapaciteta 1300kw koja će se graditi na vodocrpilištu Nedelišće u fazi odabira izvođača radova. Društvo priprema projektnu dokumentaciju za nove solarne elektrane i njihovu gradnju tijekom 2024. i 2025. godine.

Društvo nastavlja i s intenzivnim investicijskim ciklusom koji će u 2024. godini obuhvatiti cijelo Međimurje, a čija vrijednost se planira u iznosu 19.277.748 eur. Gotovo godinu dana čekali smo odobrenje prijavljenih aktivnosti na NPOO i u studenom smo potpisali ugovor o sufinanciranju troškova gradnje u vrijednosti većoj od 25 mil eur ukupnih troškova. Ovime smo osigurali sredstva za gradnju sustava u pojedinim općinama koje su na radove čekale desetak godina i više.

Pred Međimurskim vodama je dinamična godina, prepuna investicijskih aktivnosti i  izazova u provedbi gradnje sustava odvodnje i pročišćavanja. Zahvaljujući trudu i zalaganju svih djelatnika Međimurskih voda, razumijevanju svih žitelja Međimurja i dobroj suradnji s vlasnicima Društva sigurna sam da će 2024. godina doprinijeti daljnjem pozitivnom razvoju Društva!
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.