Jedini hrvatski sajam turizma stiže u siječnju s brojnim novitetima

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, ujedno najinovativniji sajam u regiji, na novom, jedanaestom izdanju donosi niz noviteta, među kojima je i raniji termin održavanja. Umjesto u ožujku, novo izdanje održat će se od 18. do 20. siječnja 2024. u Areni Zagreb. Kao i ranije, sajam će obuhvatiti B2B i B2C segment, s nešto većim naglaskom na poslovni, zbog čega će se ovogodišnji PLACE2GO održavati od četvrtka do subote. Osim novog datuma, u Zagreb prvi put dolaze izlagači iz Kine, Šri Lanke, Španjolske i Litve, a vraćaju se Tunis i Indija. Među izlagačima su i dobro poznate destinacije poput Austrije, Nizozemske i Italije, ali i susjedne zemlje – Srbija, Bosna i Hercegovina te Crna Gora, kao i velik broj hrvatskih izlagača.

„PLACE2GO nije samo sajam, već pravo putovanje u svijet nevjerojatnih destinacija, inovacija i poslovnih prilika. Ovaj put stavljamo poseban naglasak na poslovnu zajednicu, pružajući zainteresiranima jedinstvenu priliku za proširenje poslovnog horizonta. PLACE2GO postaje epicentar poslovnih inovacija u turizmu“, izjavila je Damjana Domanovac, direktorica sajma PLACE2GO kojeg svake godine posjeti oko 15.000 posjetitelja, a na sajmu se održi i oko 1500 poslovnih sastanaka.

U novom izdanju B2B segment programa uključuje stručna predavanja i panele. Prvog dana u sklopu panela raspravljat će se o: 100Partmanizaciji, zapošljavanju u turizmu, privlačenju sve zahtjevnijih gostiju, spremnosti za luksuzni turizam te održivoj budućnosti hrvatskog turizma. Drugog dana PLACE2GO sajma otvorit će se atraktivne teme kao što su: putovanje s kućnim ljubimcima, LGBTQ+ turizam, putovanje za osobe s nekim fizičkim hendikepom te vikend i motoristička putovanja o kojima će, između ostalih, govoriti televizijski voditelj Aleksandar Stanković.

Treći dan otvoren je za širu javnost, a svoja iskustva s putovanja podijelit će Putoholičari, Sarah & Darjan, Jurica Galić Juka i drugi, a otvorit će teme o Crnoj Gori, Raji Ampat  i zemlji ljudoždera – Papui Novoj Gvineji.

Prvi put u sklopu sajma održat će se Travel Market uz sudjelovanje najvećih hrvatskih turističkih agencija Globtour Event, Mondo travel, Palma travel  i Obzor putovanja, gdje će posjetitelji uz prigodne popuste moći uplatiti svoje sljedeće putovanje. Također, sedamnaest hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode zajedno će se predstaviti na jedinstvenom štandu, dok će Croatia Airlines promovirati avionska putovanja na hrvatske destinacije po pristupačnim cijenama.

Ulaz na sajam besplatan je za sve posjetitelje, a poslovni posjetitelji zbog mogućnosti ugovaranja sastanaka trebat će se registrirati putem aplikacije PLACE2GO koja se već sada može preuzeti sa storova.

PLACE2GO međunarodni sajam održava se već jedanaest godina. Dosad je na sajmu sudjelovalo 720 izlagača iz 39 zemalja sudionica, predstavljajući raznolike sektore turizma, od turističkih agencija, turističkih zajednica, rent-a-car tvrtki, kruzing kompanija, hotela, motela, kampova, do zabavnih i adrenalinskih parkova te charter tvrtki. Sajam nastavlja pridonositi rastu turističke industrije i ojačavati poziciju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.