Giti Radiković konačno priznanje iz vlastite sredine

Za udrugu Mlada pera Gita Radiković je prvenstveno njena ambasadorica i unatoč svim obavezama uspješno obnaša tu ulogu i danas jer zahvaljujući vlastitom radu, zalaganju i trudu ova višestrano talentirana djevojčica doslovce rastura na nekoliko polja još od prvog razreda osnovne škole no sad kad je polaznica šestog razreda Osnovne škole “Petar Zrinski” Šenkovec primio ju je načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić za rezultate postignute u petom razredu.

Naime, Gita je na Državnom natjecanju iz informatike za učenike petih razreda osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji Algoritmi (C++/Python), dok je u kategoriji LOGO zauzela treće mjesto i osvojila brončanu medalju. Nastupila je i na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici gdje je postala viceprvakinja države u sezoni 2022./2023.

No što je zapravo sve Gita osvojila u periodu od prvog do petog razreda pogledajte u njenom potpisu:

Giti Radiković konačno priznanje iz vlastite sredine

Morate priznati da su njena postignuća zaista izvanredna i traju kontinuirano od prvog razreda, a uopće nema sumnje da će se nastaviti i dalje. A sve to vlastitim radom, vlastitom voljom i vlastitom snagom uz logističku potporu roditelja, mame Martine i tate Gorana. Ovo primanje kod načelnika nakon 6 godina samo je svojevrsno priznanje za vlastiti znoj i ponekad obiteljsko odricanje nekih stvari u znak podrške Giti. A sve to, vrijedi ponoviti, ostvarila je vlastitim zalaganjem, vlastitim odricanjem uz, ponovimo i to, logističku potporu mame i tate, samozatajno ostvarujući velike rezultate koji su konačno prepoznati u njenoj lokalnoj sredini.

Mi iz udruge Mlada pera preporučujemo vam da u Knjižnici i čitaonici Šenkovec ili Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec posudite njenu slikovnicu Plavac koju je napisala s 9 godina (ilustrirao tata Goran) i u 10 pjesama opisala životni ciklus leptira plavca u Bedekovićevim grabama, nešto što je ona izvannastavno naučila s 9 godina, a mnogi odrasli iz tog kraja ni dan danas to još ne znaju.

Spomenik prirode Bedekovićeve grabe zapravo su potočna dolina potoka Pleškovec gdje je zabilježeno postojanje čak 81 biljne te 63 vrste danjih leptira. Bedekovićeve su grabe prvenstveno zaštićene, jer su stanište dviju vrsta ugroženoga leptira: zagasitoga livadnog plavca (Phengaris nausithous) i velikoga livadnog plavca (Phengaris teleius).

Odat ćemo vam i malu tajnu: Giti je dugo godina želja bila da postane krojačica, a znate zašto? Zato jer voli i cijeni kreativnost. Nimalo ne sumnjamo da će njena svestrana kreativnost, usprkos samozatajnosti, jednog dana dovesti do toga da će njen talent prepoznati na vrijeme i van lokalnih granica.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.