Foto: FB stranica događaja

Priča o Majuru i grofovima Erdödy

Kako je sve počelo? Kako je nastao Majur? Kakav je bio život grofova Erdödy u Novom Marofu i što su nam ostavili u nasljeđe?
Kakvu tortu je grofica Lujza spremala i kakav je automobil vozio grof?

Prije stotinu godina, 1923. godine grofovi Erdödy otišli su iz Novog Marofa. Priču o njihovom životu ovdje, početi ćemo pričati ovog petka. 13. listopada u 15.30 sati. I to na samom lokalitetu. Iako dvorac danas ima sasvim drugu namjenu, u suradnji s Općom bolnicom Varaždin – Službom za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, moći ćemo vidjeti dijelove dvorca u kojima su grofovi boravili i živjeli.

PROGRAM:

15.30
Obilazak perivoja Erdödy uz stručno vodstvo prof. Ivane Žmegač

17.00
Crtice iz života grofice Luise – predavanje, Tibor Martan

17.30 – 18.00
Predstavljanje i degustacija kruščića (slatka i slana verzija kruščića) i torte grofice Luise (torta od oraha) – Božica Brkan, književnica, novinarka i urednica internetskog magazina o hrani Oblizeki – zalogaj za svaki dan
Automobil grofa Rudolfa- kratko scensko uprizorenje – Kulturno-umjetnička udruga “Magda i Luisa”

18.00
Koncert Vokalnog ansambla Duga, voditelj Mario Bokun

Događanje organizira Turistička zajednica Grada Novog Marofa, Kulturno- umjetnička udruga Magda i Luisa te Opća bolnica Varaždin – Služba za palijativnu skrb i produženo liječenje Novi Marof.
Fotografije i tekstovi koji će se koristiti za ovo događanje dio su fundusa Zavičajne zbirke Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof, Gradskog muzeja Varaždin, Muzeja za umjetnost i obrt, zbirke priča “Majurske pjesme” naše sugrađanke Zdenke Maltar ( ilustracija Zvjezdana Bukovčan) , knjige Grad prije grada koju je uredila Miljenka Šimec, te galerije fb stranice Stari Novi Marof.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.