Nastup Prljavaca kao uvertira u veliki pop up projekt Top radija

Top radio je startao s velikim projektom TopMe! – jednim u nizu pop up evenata koji ima za cilj povezati propulzivne sektore hrvatske kreativne industrije i na taj način potaknuti daljnji razvoj kreativne scene te dati novi zamašnjak nacionalnom gospodarstvu.

Sinoćnji ekskluzivni klupski koncert Prljavog kazališta u sklopu pop up eventa TopMe kojemu su prisustvovali brojni istaknuti hrvatski kreativci, postavio je snažne temelje za jačanje zagrebačkog kulturnog identiteta.

„Kreativne industrije utječu na način kako živimo i radimo i kroz njih se otvara prostor za mnoge poduzetničke prilike. Kreativne industrije daju cijelom društvu vrijednost te zaposlenost u kulturnom i kreativnom sektoru. Samo zamislite život bez glazbe, filma, igrica, knjiga, kazališta, koncerata, dizajna itd. Bez toga bi bili jako siromašni što znači da nam kreativna industrija daje veliko bogatstvo i priliku“, izjavio je Ognjen Bagatin, vlasnik medijske platforme Poduzetnik.

„Okruženje se sve brže mijenja, stoga je neophodno da se kreativne industrije što bolje povezuju kako bi svojim klijentima omogućile stvaranje dodatne vrijednosti i tako doprinijeli gospodarstvu općenito“, rekao je Božidar Abramović, direktor Omnicom Media Grupe Hrvatska.

„Glazba i kreativna industrija su isto tijelo, nerazdvojni dijelovi, a prvi TopMe je pokazao spoj najjačih i najvećih na najbolji mogući način. TOP RADIO je pokazao da je nezaobilazan faktor kreativne industrije i veselimo se novim projektima koje će donijeti TopMe“, izjavio je Zvonimir Škrobo, glavni urednik TOP RADIJA.

Kulturni i kreativni sektori čine 4,2 % ukupnog BDP-a Europske unije, a kontinuirani rast bilježili su i u Hrvatskoj do početka pandemije. Prema podacima Ekonomskog instituta Zagreb, njihov udio iznosio je 3,1% u domaćem BDP 2019. godine.

„Radio u svom svakodnevnom djelovanju više nego ikada spaja različite kreativne procese. TopMe! s legendarnim Prljavcima u Petom kupeu je samo jedan u nizu događaja kojima je cilj spajati, inspirirati i na kraju krajeva poticati sve grane kreativne industrije bez kojih je nezamisliv napredak medijske scene u Hrvatskoj“, rekao je Ivan Vukušić, poslovni direktor TOP RADIJA.

Glazbene zvijezde prvog pop up eventa TOP RADIJA – TopMe, koji se održao u zagrebačkom klubu Peti kupe, bili su legendarni Prljavci.

„Veseli me što smo nastupili kao gosti TOP RADIJA. Ovo je predivan klupski prostor za koji nisam znao da postoji u ovom gradu. Naravno da svima koji se bave glazbom i koji traže svoje mjesto pod suncem treba ovakva prilika i prostor gdje će se izraziti“, rekao je Mladen Bodalec, glazbenik i prepoznatljiv vokal jednog od najpoznatijeg hrvatskog rock sastava Prljavaca.

„Svaki razlog za druženje je uvijek dobar. Stalno ispreplitanje ljudi iz svijeta dizajnera, glazbenika, slikara dovodi do toga da se odjednom stvori razmjena ideja. Taj moment je najvažniji i iz tog druženja je sve zapravo izašlo. U tome ispreplitanju i razgovaranju pronalaze se srodne duše“, izjavio je Jasenko Houra, poznati glazbenik i gitarist Prljavaca.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.