Od prčvarnice do groblja zbog lošeg osoblja

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Radio sam podosta sezona u Novalji, i kao pomoćni radnik i kao kuhar i kao konobar, kao osnovnoškolac pa srednjoškolac pa kao pravi radnik. Sva ta radna mjesta i sve te uloge povezuje jedna stvar: otkako postoji išlo se u Galeba na kavu ujutro, na piće poslije posla ili na zagrijavanje prije odlaska na Zrće. Svake godine, bez obzira koja ekipa bila to je bilo pravilo, navika, ritual…kako god želite. Poslije, kad sam se oženio i dolazio na Pag na odmor kad sam išao u Novalju uvijek sam išao na kavu u Galeba.

Jučer je najavljena kiša i doista je bilo oblačno kad sam se probudio pa sam to prijepodne odlučio iskoristiti za posjete i šetnju Novaljom koju sam mislio započeti konzumiranjem svog omiljenog irish cappuccina u, pogađate, Galeba. Caffe bar Galeb je uz obalu i s terase se može promatrati umirujuća slika rta Vrtić i pučine.

I uživati u kavi.

E to sad više nije istina!

Jučer sam po običaju sjeo da uživam u svom cappuccinu no kad sam poslužen bio sam zgrožen. Možda sam već kod davanja narudžbe naslutio da neće sve štimati jer je konobar svojom (ne)uređenošću izgledao kao da ga je, kako se to narodski kaže, krava prožvakala. Pjena u cappuccinu jako loša, šalica vidljivo okrhnuta i ono najgore, primio je čašu vode s prstima točno oko ruba čaše na koji dođu usta! Nevjerojatno koje srozavanje nekad uglednog caffea!

Moram priznati da mi je to dosta narušilo raspoloženje; ne znam možete li shvatiti kad se toliko razočarate u nekoga u koga ste godinama, desetljećima vjerovali? Kao da godinama dolazite u lokal u kojem puštaju pravi rock and roll i onda vas pri sljedećem dolasku dočekaju cajke!

Dobro je bilo to što je moj sljedeći cilj bio novaljsko groblje. Da, imam neke drage osobe pokopane na novaljskom groblju, ali doista preporučujem da ga posjetite i turistički – jedno od najljepših groblja u Hrvatskoj. Cijelo u zelenilu, cvijeću, hladu. Možda je to osobni doživljaj takav jer više volim crnogoricu ali kad dođete tamo, hlad, grmovi cvijeća, cvrčci cvrče na čvoru crne smrče…Posjetite, isplati se!

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.