Što je potrebno za pravu romantičnu večeru?

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi

Idealan broj za večeru je dvoje – ja & vraški dobar glavni kuhar (ili konobar, ovisi od verzije do verzije), navodno je rekao Nubar Gulbenkian, turski naftni magnat. No što je potrebno za pravu romantičnu večeru?

Odbacit ćemo odmah i kuhara (ili konobara) jer romantična večera ne mora biti u restoranu, može biti i kod nje ili njega ili doma ako već žive zajedno. To znači da ćemo odbaciti i mjesto večere jer to može biti i na livadi i na plaži. Na kraju krajeva, kakva je to romantična večera u krcatom restoranu gdje nemate svoju intimu doživljaja?

To ne mora biti neka večera od nekoliko sljedova s jelima kojima ne znate izgovoriti ni ime jer obično sadrže francuske riječi koje pak sadrže i po desetak i više slova, a više od pola vam ih ne treba kod izgovora. Zapravo, ima ponekih uličnih objekata gdje možete dobiti neko uvjetno rečeno fast-food jelo ukusnije od nekog frbljeredegereau de la mrdaganaeau u razvikanom restoranu, s umakom o kojem i goli i obučeni kuhari mogu samo sanjati.

Nije neophodno niti da uz večeru pijete vino jer, osim što ne piju svi alkohol, ima jela uz koje više pristaje pivo nego vino, ma koliko se neki gastronomi sad zgrozili. Uostalom, nije uopće važno što neka pravila nalažu, važno je što vi volite!

Samo po sebi se podrazumijeva da za pravu romantičnu večeru nisu potrebni ni svečano odijelo ni večernja haljina. Budite odjeveni (iako ne morate biti ni odjeveni) u ono u čemu ćete se osjećati opušteno, slobodno, u ono u čemu će vaše kretnje moći biti prirodne i nesputane. I čemu svečana odjeća? Jeste li na romantičnoj večeri da se pokažete drugima ili  zato da kao par jednostavno uživate u svom svijetu u trenucima kada ne postoji i nije važan nitko drugi na ovoj planeti?

Uopće nije važno da na stolu bude ruža! Što ako jedno od para na romantičnoj večeri uopće ne voli ruže ili je čak alergično na sve cvijeće ovog svijeta? Ni svijeća nije potrebna, itekako mogu biti dovoljni svjetla u daljini ili zvjezdano nebo!

Dakle, što je potrebno za pravu romantičnu večeru? Potreban je samo par, u bilo kojoj kombinaciji, bilo kojih godina, ali koji se voli, uživa u zajedničkim trenucima i kojemu je ono drugo centar svemira! Tada vas ništa ne može spriječiti da imate romantičnu večeru! I romantičan doručak! I romantičan ručak ako nema potrebe da ga preskočite!

Uvijek vaš Konobar s olovkom!

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.