Restoran u Zadru svaki dan poklanja višak hrane od doručka svima koji treba

U svijetu prepunom brzog tempa života i potrošačke kulture, povremeno se pojave priče koje nas podsjećaju na solidarnost i humanost. Jedan restoran u Zadru ovih je dana izazvao oduševljenje brojnih ljudi putem Facebooka, objavivši svoju odluku da će svakodnevno darovati višak hrane koji ostane od doručka.
 

 
Restoran, smješten u predivnom Zadru, odlučio je ovu hvalevrijednu inicijativu podijeliti s javnošću putem društvenih mreža. U objavi se ističe kako će svaki radni dan od 10:30 do 12:00 sati biti rezerviran za sve one koji žele iskoristiti ovu priliku i preuzeti višak hrane, piše portal Chill.hr.

“Pozdrav! Poklanja se višak hrane (svaki radni dan od 10:30 do 12:00 sati). Naime, radi se o višku sa švedskog stola koji ostane poslije doručka u restoranu. Od hrane nekada ostane: svježe pečeni kruh (narezan), kajzerice, kroasani, jaja – kajgana, hrenovke – kuhane/pečene na tavi, voćna salata, ponekad narezana salama (čajna/šunka) te tri vrste sira. Ovisno o danu i broju gostiju, nekada ostane malo od svega, a nekada samo kruh i slično”, stoji u objavi restorana.

No, ova plemenita inicijativa ne završava samo na darivanju hrane. Restoran je posebno istaknuo da će prednost imati obitelji s djecom koje su “financijski slabije”. Uz to, postoji i mala napomena za one koji žele iskoristiti ovu ponudu – potrebno je donijeti vlastite posude u navedenom vremenskom intervalu kako bi se višak hrane mogao sigurno preuzeti.

Lokacija restorana je Diklo, smještena poslije hotela Delfin, a kako bi se sve dodatne informacije doznale, zainteresirani mogu kontaktirati restoran putem privatne poruke na Facebooku.

Ova gesta naišla je na veliki odaziv i podršku pratitelja restorana na društvenim mrežama. Iako svijet često zauzet svakodnevnim briga i obavezama, ova priča nam pruža podsjetnik na to da se dobrota i humanost uvijek mogu pronaći, čak i u jednostavnim gestama poput ovog darežljivog postupka.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.