Objavljen zbornik aforizama ‘Čista petica’

Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) objavila je peti zbornik aforizama pod nazivom’Čista petica’.
Glavni urednik Frano Vukoja u predgovoru napominje kako se aforizam pojavio kao medicinski poučak kod Hipokrita i Galena, a onda se preselio u Plutarhova, Baconova i Goetheova mudra učenja.

Aforizam je poljski pjesnik Stanislaw Jerzy Lec dignuo u zvjezdane visine da ne ide malen ispod zvijezda, dodao je Vukoja.

U petom zborniku objavljeni su aforizmi stotinjak hrvatskih autora, ističe Vukoja i dodaje kako godišnji zbornici UHAH-a na najljepši način obogaćuju ukupno hrvatsko satirično i humorističko stvaralaštvo te tako daju vrijedan doprinos kratkim književnim formama hrvatske književnosti.

Po Vukojinim riječima ova brojna svjetlucava zrnca kristalne kocke vedrine zaslužuju ozbiljan ulazak u institucije koje se bave hrvatskom književnošću.

Čitatelj će u zborniku saznati kako s lakoćom prihvaćamo poteškoće te kako mu je za jezik mržnje potreban sudski tumač, napominje urednik i dodaje kako zahvaljući uvrštenim autorima lako doznajemo zašto u hrvatskom društvo neki imaju ograničenu, a drugi neograničenu moć.

Doznajemo, naglašava, i zašto je u nas znatno više influencera nego zidara, stolara, keramičara, parketara i drugih majstora skupa te zašto u skupim automobilima najčešće buči jeftina glazba te zašto oni ne peru ruke što ih prljaju, već ih traljaju.

Iznenadite bližnje i prijatelje vrhunskim darom…

Objavljen zbornik aforizama 'Čista petica'

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.