izv. prof. dr. sc. Andrija Henjak

Počela obnova zgrade Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu obilježio je jučer početak radova na obnovi zgrade oštećene u potresu. Riječ je o jednoj od prvih fakultetskih zgrada u Zagrebu koje kreću sa cjelovitom obnovom.

Obnova je financirana bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) i Mehanizma za oporavak i otpornost. Rekonstrukcija zgrade u Lepušićevoj ulici uključuje vraćanje zgrade u radno stanje prije potresa te kompletnu obnovu zgrade, uključujući modernizaciju uvjeta rada za mlade politologe i novinare, sukladno tehnološkim i drugim promjenama koje su se dogodile u tim profesijama.
 

 
Na službenoj primopredaji zgrade izvođaču radova istaknuto je da cjelovita obnova zgrade Fakulteta podrazumijeva ojačanje konstrukcije kako bi ona zadovoljila suvremene standarde protupotresne zaštite, kao i rekonstrukciju i modernizaciju cijelog unutarnjeg prostora zgrade.  Obnova uključuje i modernizaciju TV i radio studija kako bi studente novinarstva mogli što bolje pripremiti za ono što ih čeka u suvremenim redakcijama. Predviđena je i reorganizaciju prostora za rad nastavnika i fakultetskih službi te osiguravanje dostupnosti prostora osobama s poteškoćama u kretanju. Posebno je važno što rekonstrukcija uključuju i podizanje razine energetske učinkovitosti zgrade kroz obnovu fasade i krova, te ugradnju fotonaponskih ćelija i sustava klimatizacije u cijeloj zgradi.

Vrijednost radova obuhvaćenih ugovorom je oko 93 milijuna kuna, a predviđeno trajanje radova je 18 mjeseci.

Glavni projektant na operaciji obnove zgrade je prof.dr.sc. Mladen Jošić s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Službenom početku radova prisustvovali su članovi uprave Fakulteta političkih znanosti, predstavnici izvođača radova Graditelj svratišta d.o.o., stručnog nadzora (Arhingtrade d.o.o.), voditelja projekta gradnje (Amikon projekti d.o.o.) te projektantskog nadzora (Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.