Novi moment oko gnjusnog poljupca o kojem priča cijeli svijet

Španjolska nogometašica Jennifer Hermoso (33) poručila je u petak preko sindikata da nije bila dopustila predsjedniku španjolskog saveza Luisu Rubialesu (46) da ju poljubi u usta tijekom dodjele zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu, pa se ona i suigračice ne žele vratiti u reprezentaciju dok je on na čelu saveza, piše Telegram.

Sindikat nogometašica Futpro, članica kojega je Hermoso, objavio je priopćenje s njenim riječima nakon što je Rubiales odbio dati ostavku. “Želim razjasniti da u niti jednom trenutku nisam odobrila poljubac koji mi je dao, niti sam, naravno, nastojala podići predsjednika. Ne toleriram sumnju u moje riječi, a posebno ne izmišljanje onoga što nisam rekla”, piše u priopćenju.

Rubiales, čija se ostavka očekivala uslijed pritiska javnosti, u petak je tijekom izvanredne sjednice Španjolskog nogometnog saveza rekao kako je poljubac bio “spontan, obostran, prihvaćen i euforičan” pa da to nije valjani razlog za napuštanje dužnosti koju obnaša od svibnja 2018.

Španjolska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je prije pet dana sa 1-0 Englesku u finalu Svjetskog prvenstva igranom u australskom Sydneyu.

Prije nego su podigle pobjednički pehar, igračice su jedna po jedna primale zlatne medalje. Na podiju, među osobama koje su tom prilikom čestitale igračicama, nalazio se i Rubiales. Kada je naišla igračica Hermoso, zagrlio ju je i rukama privukao njenu glavu k sebi pa ju poljubio u usta, nakon čega se smijao.

‘A onda je otišla smijući se’

“U trenutku kada se pojavila Jenni, ona je mene podigla s tla, primila me za bokove, noge… ne sjećam se više. Skoro smo pali na pod”, izjavio je Rubiales u petak ujutro.

“Zagrlili smo se. Rekao sam joj ‘zaboravi na (promašeni) penal, bila si fantastična, bez tebe ne bismo osvojili prvenstvo’. Odgovorila mi je: ‘Sjajan si’. Ja sam joj zatim rekao: ‘Pusica?’. Rekla mi je: ‘U redu!’”, ispričao je. Rekao je da su se nakon poljupca potapšali rukom po leđima. “A onda je otišla smijući se”, napomenuo je.

Priopćenje koje su potpisale sve igračice

Sindikat nogometašica je nakon te izjave objavio priopćenje s potpisom 23 španjolske igračice koje su nastupile na Svjetskom prvenstvu, među kojima je i Hermoso, te još 33 druge igračice.

“Niti jedna žena ne bi trebala biti primorana odgovarati na jasne prizore, na sliku koju je vidio čitav svijet, niti bi trebala biti izložena ponašanju na koje nije pristala”, naveo je sindikat. “Nakon svega što se dogodilo, želimo poručiti da se sve igračice čiji se potpisi nalaze ovdje, neće vratiti u reprezentaciju ostanu li ondje sadašnji dužnosnici”, dodao je.

Zatražile su od državnih službi da ponašanje Rubialesa ne ostane nekažnjeno.

Pred Savezom i prosvjed

Visoko vijeće za sportove (CSD), koje ima ovlasti suspendirati predsjednika saveza, izvijestilo je da je slučaj poslan nadležnom sudu. Sud se treba očitovati o zaprimljenim žalbama u kojima se tvrdi da je Rubiales “prisilnim poljpcem” prekršio članak zakona o sportu odnosno proveo čin “seksualnog nasilja”.

Stotinjak osoba okupilo se u 20 sati na prosvjedu ispred sjedišta Španjolskog nogometnog saveza u madridskom predgrađu Las Rozas. Pod parolom “Ne odeš li, izbacit ćemo te” tražili su ostavke Rubialesa i izbornika ženske reprezentacije Jorgea Vilde.

Ranije tijekom dana su predsjednici četiri regionalna saveza Baskije, Navarre, Kantabrije i Kanarskih otoka podnijela ostavke, nakon što je Rubiales rekao da ostaje na dužnosti. U četvrtak navečer je španjolskim medijima bila dostavljena informacija da će on odstupiti, pa je odluka o ostanku izazvala iznenađenje.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.