Devetogodišnjak bi posao čuvara galaksije

Nakon što je čuo da je NASA objavila natječaj kojim traži zaštitnika galaksije, devetogodišnji Jack Davis se prijavio za posao. U svojoj molbi za posao predstavio se kao čuvar galaksije kakvog NASA treba, s potrebnim znanjem i kvalifikacijama za taj posao.

“Pogledao sam skoro sve filmove o svemiru i izvanzemaljcima. Pogledao sam i cijelu Marvelovu seriju Agents of S.H.I.E.L.D. a nadam se da ću uskoro pogledati i Man In Black”, istaknuo je u molbi za posao mali Jack. Dodao je kao je njegovo neiskustvo zapravo prednost.

“Jako sam dobar u video igrama, a još sam dovoljno mlad pa mogu naučiti razmišljati kao izvanzemaljac. Tek mi je devet godina, ali svejedno mislim da bih bio dobar izbor za ovaj posao, uostalom sestra mi često govori da sam izvanzemaljac”, objasnio je svoje kvalifikacije u prijavi.

odgovor

Na Jackovu žalost, posao koji NASA nudi je daleko manje uzbudljiv od onog kako ga je Jack shvatio. Točan naziv pozicije je Planetary Protection Officer, a ta osoba bi bila zadužena za zaštitu Zemlje od mikrobiološke kontaminacije s drugih planeta.

NASA mu je odgovorila te mu je pokušala na najbezbolniji način objasniti da ipak traže nekog drugoga: “Ovdje se ne radi o izvanzemaljcima, nego o zaštiti Zemlje od sitnih mikroba kad donesemo uzorke s Mjeseca i drugih planeta. Isto tako se radi o zaštiti drugih planeta od naših mikroba kad ih odemo posjetiti”, napisao je James L. Green, ravnatelj NASA-inog odjela za planetarnu znanost. Kasnije je Green čak i nazvao mladog Jacka te ga potaknuo da marljivo uči kako bi se jednog dana opet mogao prijaviti za posao kod njih, budući da im uvijek treba mladih znanstvenika i inženjera.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.