Foto: Kinofilm.hr

Redatelj od milijardu dolara došao na projekciju svojeg “Super Mario Bros. Filma” na Pašman

Ljetna projekcija hollywoodskog hita „Super Mario Bros. Film“ na Pašmanu imala je posebnog gosta – redatelja filma Michaela Jelenica. Američki redatelj i scenarist hrvatskoga podrijetla s velikim je zadovoljstvom prisustvovao projekciji u organizaciji Turističke zajednice Pašman na rodnom otoku svojega oca Alberta.

Iako je „Super Mario Bros. Film“ najuspješniji ovogodišnji hollywoodski film, koji je diljem svijeta zaradio više od 1.3 milijarde dolara, Jelenic na projekciji nije tražio nikakav poseban tretman. S ostalim mještanima i turistima sjedio je na drvenoj klupi na igralištu iza zgrade Općine Pašman, koje je za jednu večer pretvoreno u neobično kino pod zvijezdama. Prije i poslije projekcije rado se fotografirao s malenim obožavateljima, a posebno je bio ponosan što je film mogao pogledati u društvu svoje obitelji.

Iako je rođen i odrastao u San Pedru, malom kalifornijskom gradu poznatom po velikoj hrvatskoj koloniji, Michael Jelenic oduvijek je bio ponosan na hrvatske korijene. Kako i ne bi bio, kada mu je otac Albert rođen u Ždrelcu na Pašmanu, dok je majka Miranda rođena u Americi, no podrijetlom je sa susjednog otoka Ugljana. Uz tu povezanost, Ždrelac je čak bio mjesto radnje popularne animirane serije „Teen Titans Go!“, koju je Jelenic godinama stvarao s kolegom Aaronom Horvathom.

Michael Jelenic i Aaron Horvath su zajedno režirali i napisali scenarij i za „Super Mario Bros. Film!“.  Animirani film, nastao u produkciji Universala i animacijskog studija Illumination, snimljen je prema jednoj od najpopularnijih računalnih igara svih vremena – „Super Mario Bros.“. Od prvog pojavljivanja 1985., do sada je prodano više od 396 milijuna primjeraka računalne igre, a procjenjuje se da je time zarađeno oko 22 milijarde dolara. U filmu o simpatičnom vodoinstalateru glasove su posudili hollywoodske zvijezde Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black i drugi.

Film je oduševio obožavatelje diljem svijeta, što mu je i pomoglo da sa zaradom od 1.35 milijardi dolara bude najuspješniji ovogodišnji holivudski hit. Dobro odrađen posao tom je dvojcu donio i novi izazov – njihov sljedeći posao bit će animirani film „Obitelji Kremenko“ prema omiljenoj istoimenoj animiranoj TV seriji.

No, i uz sve te uspjehe i projekcije diljem svijeta, Michael je priznao da mu je filmska večer na Pašmanu bila jedna od najdražih u životu, prenosi Antena Zadar.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.