Festival knjiga i planina „Brdo knjiga“ predstavlja program i goste u Samoboru

Drugo izdanje festivala knjiga i planina „Brdo knjiga“ održat će se u Samoboru i okolnom gorju od 18. do 21. svibnja.

Organizatori drugog izdanja Brda knjiga, festivala za ljubitelje planina, knjiga i vedrog duha najavili su bogat četverodnevni program. Od četvrtka 18. zaključno s nedjeljom 21. svibnja u nekoliko samoborskih kulturnih i obrazovnih institucija te Parku prirode Samoborsko gorje – Žumberak održat će se zanimljiva kulturna zbivanja nadahnuta planinama. U glavnom festivalskom prostoru, samoborskom Centru za mlade Bunker, od četvrtka do subote nude se brojne izložbe, predstavljanja knjiga i TV serijala, okrugli stolovi i glazbeni program.

Svoje će knjige na drugom Brdu knjiga predstaviti Stipe Božić, Ana Lemić, Milan Majerović-Stilinović, Zdenko Bašić, Tatjana Šavorić, Ranko Dragičević, Nikola Horvat, Damir Šantek Tomislav Dolušić. 

Iz Slovenije ove godine dolaze alpinističke legende, autori planinarskih knjiga Iztok Tomazin i Andrej Stritar.

Kao moderatori ili sudionici okruglih stolova sudjeluju pisci, prevoditelji i/ili urednici Edo Popović, Ivica Prtenjača, Roman Simić, Branislav Oblučar, Alan Čaplar, Drago Glamuzina, Dražen Klarić i Željko Žarak.

Novost je da ove godine na brdo dolaze i glumci: ulomke iz kultne britanske knjige „Živa planina“ autorice Nan Shepherd čitat će Doris Pinčić Guberović. Dijelove nove knjige Stipe Božića Penjačevi zapisi“ čita Vedran Mlikota dok će Alen Šalinović predstaviti ulomke iz nove knjige Milana Majerovića-Stilinovića, romana „Srce mog medvjeda“.

Prvog dana festivala izletnička skupina Vrapci, sastavljena od osmero renomiranih likovnih umjetnika, predstavit će svoju multimedijsku izložbu „Vrapci na brdu“.

I na ovom se izdanju festivala organiziraju pohodi u prirodu. Za subotu 20. svibnja organiziran je izlet u Park Prirode Žumberak s kreativno osmišljenim šetnjama, a u nedjelju 21. svibnja pješačka tura u Samoborsko gorje, nazvana „kulturno uzdizanje“ uz glazbenu pratnju, usputno čitanje knjiga i završnu feštu za sve posjetitelje i prijatelje festivala.

Samoborska knjižnica, muzej i Strukovna srednja škola također ugošćuju zanimljive goste na popratnom pred-programu i programu festivala. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan, a za izlete je potrebna prijava organizatorima. Organizator festivala je izdavačka kuća Libricon, a su-organizator samoborsko Pučko otvoreno učilište.
 

 
Festival podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Samobor, Grad Zagreb, Zagrebačka županija, TZ Samobora, Knjižnice grada Zagreba, Hrvatske šume, HPS – Hrvatski planinarski savez, HGSS, Arskopija i Tiskara Zelina.

Sve novosti i najave  vezane za festival možete pratiti na festivalskoj Facebook stranici https://www.facebook.com/BrdoKnjigaFestival i na službenoj web stranici www.brdoknjiga.com.

Pribilježite u svoj kalendar datume od 18. do 21. svibnja 2023. i dođite na brdo na koje se ide samo jednom godišnje – Brdo knjiga!

Festival knjiga i planina „Brdo knjiga“ predstavlja program i goste u Samoboru
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.