Foto: Kerekesh Teatar/Varaždinski.hr

HAVC ponovno odbio Kerekeše za snimanje filma

To je treća odbijenica HAVC-a, nakon što im nisu željeli podržati ni prethodna dva filma ‘Ufuraj se i pukni’ i ‘Marginalci’.

Kerekesh Teatar ponovno nije prihvaćen na natječaju HAVC-a za razredu scenarija za novi film ‘Pokopaj me nježno’, piše Varaždinski.hr.
 

 
To je treća odbijenica HAVC-a, nakon što im na natječaju nisu prošla ni prethodna dva filma ‘Ufuraj se i pukni’ te ‘Marginalci’. Tako je Kerekesh Teatar ponovno ostao bez podrške Hrvatskog audiovizuanog centra i to nakon što su u nezavisnoj produkciji snimili najgledaniji hrvatski film 2022. godine.

– Očito je da smo smrtni neprijatelji poreznih obveznika čiji se novac putem spomenute organizacije dijeli šakom i kapom lobistički izborenim ‘udomljenim’ autorima pa i početnicima. Hrvatskom fimu, koji se godinama kontinuirano bavi tematikom životnog crnila, rata i tragedije, nikako nisu dobrodošli smijeh i vedrina u percepciji malog čovjeka – napisali su.

Naglasili su da ni sada, nakon povijesnog uspjeha Marginalaca i nezavisne produkcije, HAVC nema potrebe podijeliti financijske mrvice za razradu scenarija za novi film.

– Žao nam je zbog toga i žao nam je svih vas koji ste nas pratili i bili dio naše marginalne priče i s nama ispijali pivicu i družili se u kinima jer sve to je očito prisjelo onima koji bi bili sretni da nas uopće nema. Kerekesh Teatar živi i stvara isključivo za ljude dobre volje koji priznaju životnu realnost, a HAVC neka i dalje podržava podobne i zamata hrvatski film u crni celofan.

Jednog dana ćemo se opet družiti u kinima, u još većem broju i s još većim veseljem.

ŽIVIO SMIJEH I ŽIVJELA ISTINA! Vole vas vaši Ljubomir i Jan Kerekeš – istaknuli su za Varaždinski.hr iz Kerekesh Teatra.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.