Gina Damjanović i Nikolina Kovačević_TOP MUSIC DESK

Nikolina Kovačević o suradnji sa Zdenkom Kovačiček: „Na takvoj legendi vidiš što znači uživati u tome što radiš i voljeti to“

S pjesmom „Ljubav“ započelo je gostovanje glazbenice Nikoline Kovačević u TOP MUSIC DESKU TOP RADIJA. Voditeljici Gini Damjanović ova svestrana umjetnica predstavila je sebe i svoj rad, govorila o svojoj glazbi, ali i o iskustvu rada s legendarnom glazbenicom Zdenkom Kovačiček. Primjeri lijepih glazbenih suradnja bili su jedna od tema kojih su se dotakle Gina i Nikolina, a upravo je Nikolina sa svojom ekipom u studiju TOP MUSIC DESKA oduševila i obradom hita ‘American boy’ koji je nastao suradnjom svjetskih glazbenih faca.

„Nekoć je bila klinka s Ribnjaka, danas je kantautorica.“, na početku emisije rekla je Gina što je oduševilo glazbenicu Nikolinu:

„Di si ti to iskopala! Koja kraljica!“

Prošla je Nikolina zborove, bendove, pred širom javnosti je sa 17 godina nastupala u jednom pjevačkom showu. Za razliku od mnogih nije odmah krenula s izdavanjem pjesama. Svjesno je rekla da ne želi još i da je rano. Otkrila je glazbenica koje su bile njezine želje kada se prijavila na glazbeni show:

„Pa ‘oćeš iskreno? Nisam se ja prijavila. (…) Iskreno, meni je sve to bilo dosta stresno, jako stresno. Mislim da je to za mlade ljude..rijetko tko će se dobro snaći u tome. To je jako veliki pritisak. Mislim, jedan dan nitko ne zna tko si, šta si, šta te zanima, koja ti je najdraža boja, što si po horoskopu itd. I sljedeći dan te ekipa vuče za rukav i svi imaju neko mišljenje, svi žele nešto od tebe. (…)“

Međutim, Nikolina iz showa pamti samo ono lijepo:

„Ali, nije mi žao zato što mislim da sam imala stvarno sreću s tom generacijom koja je bila sa mnom na tom showu. Mi smo svi bili međusobno jako velika podrška jedni drugima, fakat smo bili mala obitelj i imali smo prekrasnu, kratku, ali slatku turneju po par gradova Hrvatske i to iskustvo mi je neprocjenjivo. Biram taj dio čuvati više nego išta ružno što se tamo dogodilo.“

Nikolina je glazbenu karijeru započela u bendovima. Tako je bila dio benda F5, zatim Mayalesa, a danas je u sastavu Dementronomesa. Uz bend glazbenica gradi i solo karijeru. Međutim, istaknula je da je u bendu na ‘domaćem terenu’.

„Volim tu razmjenu informacija, volim to zajedničko stvaranje, volim kako se nekad kao ping pong samo odbiju loptice i nešto se stvori!“, rekla je Nikolina i nastavila:

„Nije isto kada sam stojiš na pozornici u odnosu na to kada stojiš s ljudima s kojima si nešto stvorio i koji su ti prijatelji. I zajedno prolazite kroz lijepe i kroz ružne trenutke. Ima mi to nekako više smisla možda..“

U sastavu s bendom Dementronomes surađivala je s legendarnom Zdenkom Kovačiček. Napravili su genijalan ‘re-edition’ pjesmi „Mali crni brat“. Otkrila je Nikolina kako je bilo raditi s legendom poput Zdenke:

„Kako dobro pitanje zapravo! Mi smo još svi nekako u glavi bili muzički balavci iako nije to bilo tako davno, ali je ona nama pristupila tako otvoreno, tako sretna što netko prepoznaje neke stvari. Prije Nipplepeoplea je to izašlo van i tu su krenula nekako njena ponovna pojavljivanja što mi je iznimno drago, jer je, kako si rekla, fakat legenda. (…) Počašćeni smo što je pristala raditi s nama, što je došla u studio. Dolazila nam je na koncerte, pjevala je s nama. Vidiš na takvoj legendi što znači još uvijek uživati u tome što radiš i voljeti to. (…)“

Govorila je Nikolina i o potencijalnom solo albumu.

„S obzirom na to da su prošle dvije godine od kada je izašao prvi singl dosta se toga promijenilo, moram priznati. I u međuvremenu sam puno vremena i kreativne energije dala i u Dementronomese jer smo zadnjih godinu dana radili pjesme za novi album koji smo upravo snimili. Taj još jedan bend Magare, s njima sam isto radila..nije tu baš bilo puno vremena za mene. A iskreno ti kažem, te neke stvari koje bih ja kao N I K O L I N A htjela izbaciti iz sebe nisu možda prikladne za Dementronomese, šta njih briga za moje ‘njonji’.“, rekla je Nikolina i zaključila:

„Nekad moraš malo i živjeti, da bi imao šta za reći.“

Zanimljivo gostovanje i odličnu glazbu pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=sH63SJ-4ABU

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.