Srđan i Antonija Milovanović, Ana i Vladan Mitić_TV PRVA Foto: John Pavlish

Blitz obilježio trideset, a CineStar dvadeset godina uspješnog poslovanja

Najveći distributer filmskog i audiovizualnog sadržaja u Hrvatskoj i regiji, Blitz film i video, obilježava trideset godina poslovanja, dok CineStar, vodeći regionalni kinoprikazivač uspješno posluje već dvadeset godina. Blitz je na domaćem tržištu prisutan od 1992. godine, a 2003. je zajedničkim ulaganjem njemačke tvrtke Kieft & Kieft te tvrtke Blitz film i video distribucija osnovan Blitz-CineStar, lanac kina čiju izvrsnost potvrđuju brojna međunarodna priznanja. Tehnološko i inovacijsko vodstvo u europskoj kinematografskoj industriji ovog najvećeg kino lanca u regiji dokazuje prestižna nagrada Međunarodne kinematografske udruge (UNIC) koja je Blitz-CineStar 2019. godine proglasila najboljim kinoprikazivačem u Europi.

Blitz film i video distribucija osnovana je 1992. godine u Zagrebu kao nastavak uspješnog lanca videoteka Blitz koje su poslovale od 1989., te kontinuiranim rastom postaje vodeći distributer filmskog i audiovizualnog sadržaja u regiji te danas distribuira filmove holivudskih studija Warner Bros. Pictures International, Paramount Pictures International te The Walt Disney Company, uključujući Disneyjeve brendove: Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Lucasfilm, Marvel Studios, Searchlight Pictures i 20th Century Studios.

Blitz od prvog dana distribuira i brojne nezavisne filmske studije poput današnjih LionsGate Films, Amblin Partners, Miramax, Filmnation Entertainment, WME Independent, kao i poznate europske studije poput StudioCanal, Pathé, Gaumont, SND i brojne druge, a ništa manje nije važna niti suradnja s brojnim producentima iz Hrvatske i regije.

Zajedničkim ulaganjem tvrtke Blitz film i video distribucija i najvećeg njemačkog kino prikazivača CineStar, u želji za izjednačavanjem kvalitete kino ponude u regiji s kvalitetom najrazvijenih europskih zemalja, 2003. godine osnovana je nova tvrtka za prikazivačku djelatnost Blitz-CineStar, čime je kreirano novo kinoprikazivačko tržište. Iste se godine otvara prvi CineStar multipleks u Hrvatskoj, CineStar Zagreb, i dalje najveće kino s 13 dvorana i gotovo 3 tisuće sjedećih mjesta, koji je prema izboru uglednog američkog magazina Film Journal International 2006. uvršten na listu 15 najuspješnijih kina u Europi.

Od svojih početaka, Blitz grupa postupno razvija i širi poslovanje te danas uspješno distribuira raznovrstan filmski sadržaj u regiji putem kinoprikazivača, digitalnih medija i ključnih digitalnih platformi te javnim i komercijalnim TV postajama, a 2009. godine osniva vlastitu grupu specijaliziranih IPTV/kablovskih/DTH filmskih TV kanala pod brandom CineStar TV Channels. Kroz sedam jedinstvenih filmskih kanala, od kojih su dva premium i pet basic kanala te CineStar Premiere Plus SVOD uslugu, CineStar TV Channels pružaju beskrajnu zabavu u domovima milijuna ljudi u regiji kroz fantastičan filmski i serijski sadržaj.

„Iza naše grupe je uspješnih trideset godina poslovanja. Bilo je to uzbudljivo razdoblje u kojem je Blitz od skromnih početka poduzetništva 90-tih izrastao u vodeću tvrtku u svojoj branši te već godinama uživa povjerenje najvećih holivudskih studija te velikog broja međunarodnih nezavisnih studija kao i domaćih autora i producentskih kuća. Hvala im na povjerenju.  Na vrijeme smo prepoznavali trendove filmske i zabavne industrije, Blitz je imao viziju i hrabrost 2003. investirati u kinoprikazivaštvo te kasnije i razvoj filmskih kablovskih kanala i SVOD-a, a u oba smjera smo napravili veliki uspjeh. Content tj. sadržaj je baza našeg poslovanja te smo svoj razvoj temeljili uvijek na sadržaju i tehnologiji. Ponosan sam na našu grupaciju i na naš put, a zadovoljan sam i kako smo posljednjih godina upravljali krizom te izašli jači. Naposljetku, najviše sam ponosan na naše zaposlenike jer smo pravi tim i hvala im. Također bi zahvalio našoj vjernoj publici i partnerima koji su s nama od početka“ – naglasio je Hrvoje Krstulović, osnivač i predsjednik uprave Blitz-a te član uprave CineStara.

Upravo je CineStar uvođenjem palete premium kino formata kao što su Gold Class, IMAX®, 4DX™, Extreme, Kids dvorana, gaming dvorana te razvojem koncepta destination kina‘ sa dizajn-barovima počevši s jedinstvenim u regiji Kaptol Boutique Cinema, definirao standard kina s pet zvjezdica. CineStar kina su, među ostalim, i vodeće event lokacije zbog svojih brojnih prednosti.

Ovakve inovacije su zaslužne da je 2018. godine CineStarovo najveće i najmodernije kino u Dalmaciji – CineStar 4DX™ u Mall of Split je dobilo prestižnu ICTA (ICTA – The International Cinema Technology Association) nagradu za ‘Najbolje novoizgrađeno kino u Europi’, dok je samo godinu kasnije Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) Blitz-CineStar proglasila najboljim kinoprikazivačem u Europi.

Iduće godine kompanija planira nastaviti širenje mreže multipleksa s otvorenjem CineStara u Prištini, koji će biti najveći i najmoderniji multipleks u regiji.

„ U CineStar filmovi dolaze prvi, a filmski doživljaj je najbolji na velikom platnu. Biti standard kvalitete te prvi izbor posjetitelja za kino, naša je vizija uspjeha koja već dvadeset godina obilježava naše poslovanje tijekom kojeg smo realizirali 28 multipleksa sa 182 dvorane, 27.500 sjedala uključujući nadolazeći multipleks u Prištini. Jednako smo atraktivni svim generacijama, a posebno i mlađoj publici i to je naš veliki uspjeh“- istaknula je Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.