Grozni prizori u SAD-u: desetak kilometara duž obale uginulo tisuće riba

Kao glavni uzrok pomora riba dužnosnici navode topliju vodu nego inače koja ne može zadržati toliko kisika kao hladna voda

 

Do velikog pomora riba došlo je u Meksičkom zaljevu u Teksasu. Tamo su se naime, desetak kilometara niz obalu od Quintana Parka pojavili leševi riba. Kako je objavljeno, plaža će biti zatvorena te je preporuka da svi izbjegavaju ulazak u vodu sve dok se mrtve ribe ne uklone.

Kao glavni uzrok pomora riba dužnosnici navode topliju vodu nego inače koja ne može zadržati toliko kisika kao hladna voda. Kako objašnjava Quintana Beach County Park u objavi na Facebooku kada temperatura vode poraste iznad 21 stupnja, ovoj ribi postaje teško primiti dovoljnu količinu kisika koja mu je potrebna da bi preživio.

“Često prije nego što dođe do uginuća, ribe se mogu vidjeti kako pokušavaju doći do kisika na površini vode rano ujutro”, objavili su i istaknuli da u vodi nije bilo nikakvih kemikalije koje bi dovele do pomora ribe.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.