Gliste v gnojo

Dok sam išče bila školorka, tam tretji razred, smo morali za zadačo opisati svojo obitelj.

Ak vas zanima, to je bilo ovak:

– Naša je familija joko veljka. Ima nas, kak tata veli, kaj glisti v gnojo. Japica, to je on stori i robavi, inače dela pre Bogo. Nej jo znola ali mamica veli da on Bogo dneve krode. Je, a mamica pak dela za čist drugo strono. Velijo da to kaj ona i soseda delajo ne bez vroga. Inače i ona je stora i robava ali to ne vupam reči jer vidite de dela.

Tata je, kak se prepoveda, sigdi i nigdi. Znom samo da je mama rekla fčera da je pok dol petama vetra čim je trebalo molati hižo. A jo sam ga vidla pre Škrabano vu krčmi. Zgledi da s te strone veter puše. Mama je ona najlepša vu hiži. Mojča veli da zgledi kaj da se na parodo ravna a bolje kaj se kohače prijela. A kak bi se vupala ak znomo ve si de mojča dela!!!

Ovi mali, brat i sestra so pravzaprav ne za ništ! To sam kmeči i ide ti na živce. Vujčeko je posel gledati vo kupico i to mo bormeš dobro ide. Jo sam ne sigorna ali sam jo od mame i tate jer si velijo da sam vrogo s torbe pola. Kaj to znači da sam mojčina??? Zutra bodo gnoja razmetali pak bom dobro gledala de so te gliste štere so nam rodbina.

Suzana Martinuš

 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.