Foto: Nikola Krstic/Shutterstock Editorial/Profimedia

Filip Mihaljević uzeo srebro na Europskim igrama, a medalja mu stiže – poštom

Hrvatska je u nedjelju uhvatila još jedno srebro na Europskim igrama, srebro koje je zapravo osvojeno – u četvrtak. Atletika je u sklopu ovih Igara u Chorzowu održala svoje uobičajeno Europsko ekipno prvenstvo u tri jakosne divizije, a Hrvatska se natjecala u drugoj i zauzela deveto mjesto. Organizatori Igara su, pomalo nespretno, odlučili da će ipak dodjeljivati i pojedinačne medalje, i to na temelju rezultata kroz sve tri divizije. Što u konačnici i nije bilo pravedno u svim disciplinama jer nisu svi imali iste uvjete budući da su se natjecali u različitim danima i različitim terminima.
 

 
No, za nas je najvažnije da će ostati zapisano da je najbolji hrvatski atletičar Filip Mihaljević osvojio srebro u bacanju kugle. Aktualni europski prvak je u četvrtak bio najbolji u 2. diviziji i donio našoj reprezentaciji 16 bodova hicem od 21,33 metra. U nedjelju, kad su svoje natjecanje održali kuglaši u najvišoj diviziji, bolji je rezultat imao samo europski dvoranski prvak, Talijan Zane Weir (21,59) koji je tako osvojio zlato, a bronca je pripala Britancu Scottu Lincolnu (21,10).

Zanimljivo, kako je Filip već odavno napustio Chorzow (u utorak ga čeka nastup na mitingu u Ostravi) svoju će medalju s Europskih igara primiti – poštom.

Dodajmo da je naš daljaš Marko Čeko završio na ukupnom četvrtom mjestu. On je također Hrvatskoj donio maksimalnih 16 bodova pobjedom u 2. diviziji sa 7,86 m, a u najjačoj ligi od njega su bolja bila trojica atletičara, pri čemu je zlato pripalo olimpijskom pobjedniku Miltiadisu Tentoglou (8,34). Marino Bloudek ukupno je bio sedmi na 800 metara (1:47.11), a Sara Kolak osam u bacanju koplja (59,62).
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.