Nino Baša osvojio broncu na Europskim igrama mladih

Europske igre mladih koje su se održale od 27.6. do 4.7. u finskom gradu Pajulahti ugostile su 430 sportaša iz 29 zemalja cijele Europe.

Među 29 zemalja nastupila je i Hrvatska. U sastavu mlade reprezentacije Hrvatske u stolnom tenisu na Igrama je nastupio 21. godišnji iz Ivanovca Nino Baša koji je osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

U prvom susretu bez većih problema Nino je pobjedio Francuza Josepha Harenta s 3:0 u setovima. Drugi meč naš predstavnik igrao je protiv Diega Corena iz Italije te također slavio s 3:0 u setovima.

U meču za prvo mjesto u skupini Nino je odmjerio snage s Španjolcem Ikerom Gonzalezom,inače 2. juniorom sa svjetske rang ljestvice. Nino je bolje ušao u meč te poveo s 2:1 u setovima, ali Španjolac ubacuje u brzinu više i tjesno dobiva sljedeća 3 seta i okreće meč u svoju korist. Na red je došlo polufinale i dvoboj sa Francuzom Hugom Nouom. Nino je i u ovom susretu vodio 2:1 u setovima, Iker dobiva četvrti set. U petom setu bilo je napeto do samog kraja te se igralo poen za poen, pri rezultatu 10:10 Francuz je imao dosta sreće te je dobio ključa 2 poena i pobjedio u meču za finale.

Nino ne treba žaliti što nije uspio ući u finale jer je u oba izgubljena meča pokazao da može igrati s najboljima, nedostajalo je samo malo sportske sreće.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.