Svečano otvoren Neuroth slušni centar u Čakovcu

Austrijska tvrtka Neuroth slušna pomagala od sada je dostupna i osobama s poteškoćama sluha na području Čakovca. Na adresi Kralja Tomislava 22 u središtu Čakovca otvorena je poslovnica u kojoj je dostupna najsuvremenija usluga na području slušnih pomagala. Ovaj slušni centar dio je mreže od ukupno 11 Neurothovih slušnih centara diljem Hrvatske.

Procjena je da u Hrvatskoj oko 10% populacije ima problema sa sluhom, a poteškoće se mogu javiti i kod mlađih osoba, ali i kod djece. Rano otkrivanje problema sa sluhom i odabir adekvatnog slušnog aparata ključni su za zadržavanje ili poboljšanje kvalitete života. U svim poslovnicama Neurotha posebno educirani akustičari i najnovija generacija digitalnih slušnih aparata na raspolaganju su svima koji žele provjeriti sluh, isprobati nošenje dva slušna aparata ili poslušati savjet o unapređenju kvalitete života uz pomoć najnaprednije tehnologije.

Neuroth je u Hrvatskoj prisutan već gotovo 12 godina i od tada do danas neprestano radi na podizanju svijesti o problemima sluha. U svojih 115 godina djelovanja u Europi tvrtka je obilježila cijelo jedno razdoblje i sudjelovala u razvoju tehnologije slušnih aparata. Danas u ponudi imamo slušne aparate koji se svrstavaju među najnaprednija tehnološka rješenja, mogu se regulirati pomoću pametnih telefona, nose se poput gadgeta i čine život puno jednostavnijim osobama koje imaju oštećenje sluha. Neuroth se u Hrvatskoj snažno zalaže za nošenje dva slušna aparata, na oba uha, jer jedino tako možemo sačuvati čujnost dok god je to moguće. Pri tome potičemo pozitivne promjene u svim aspektima života osoba koje imaju probleme sa sluhom. Vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme biti i dio šire promjene u Hrvatskoj koja će prepoznati potrebu još veće brige za zdravlje povezane sa sluhom“, izjavila je direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Franić.

U Neurothu ističu da pametna tehnologija može biti dio rješenja tihog javnozdravstvenog problema s kojim se gotovo neprimjetno suočavaju osobe s poteškoćama sluha. Postupna izolacija i prekid aktivnosti zbog oslabljenog sluha i sve slabijeg razumijevanja posljedično dovode i do pada kognitivnih sposobnosti. Nedavno istraživanje koje je proveo Neuroth među više od 7 tisuća korisnika pokazalo je da je kod velike većine ispitanika, njih čak 92 posto, značajno poboljšana komunikacija u različitim socijalnim situacijama i aktivno sudjelovanje u svakodnevnom životu.

Pravodobna pomoć liječnika audiologa i pravilan odabir slušnog aparata prvi su koraci prema poboljšanju kvalitete života osoba s oštećenjem sluha. Neurothov tim poziva sve koji žele provjeriti stanje sluha da zatraže termin za besplatno testiranje uz koje će dobiti upute za sljedeće korake koji vode prema rješavanju problema. Pri tome je osnovno načelo sažeto u Neurothovoj poruci koja glasi – Bolje čuti, bolje živjeti.

Neuroth je jedna od najstarijih austrijskih obiteljskih tvrtki za akustiku slušnih pomagala. Tvrtku je 1907. godine osnovala Paula Neuroth kao „Specijalni centar za slušna pomagala za nagluhe osobe“ u Beču. Sjedište tvrtke Neuroth AG od 1983. se nalazi u Štajerskoj. Danas tvrtka posluje u osam zemalja: Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Lichtensteinu, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji i ima više od 250 vrhunski opremljenih slušnih centara. Iznimka nije ni devet hrvatskih slušnih centara u kojima su kao slušni akustičari zaposleni educiranih stručnjaci iz područja elektrotehnike, medicine, lingvistike i fonetike. Slušna pomagala tvrtke Neuroth su proizvodi visoke tehnologije najpoznatijih svjetskih proizvođača individualno prilagođeni svakom korisniku.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.