Mala hiža iz Mačkovca opet dobila Michelinovu preporuku

U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča uvrštena je Mala hiža iz Mačkovca kao jedini restoran iz Međimurske županije, javlja eMedjimurje.

Hrvatska je  bogatija za tri restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom! Restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula), zadržali svoje zvjezdice.

„Za cjelokupnu hrvatsku gastronomsku scenu dodjela prestižnih MICHELINOVIH oznaka u okolnostima globalne pandemije korona virusa predstavlja izniman uspjeh. Navedeno je vrlo značajno i za hrvatski turizam jer naša zemlja sada ima ukupno 10 restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, odnosno ukupno imamo 79 restorana s nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodiča. Potvrda je to kvalitete hrvatske gastronomije, odnosno naše ukupne turističke ponude u ovom segmentu koji predstavlja jedan od glavnih motiva dolazaka za brojne ljubitelje putovanja diljem svijeta. Prisutnost naše zemlje u MICHELINOVIM vodičima za nas predstavlja dodatnu promociju i vidljivost, ali i motivaciju u našim nastojanjima da Hrvatska bude istaknuta i međunarodno prepoznatljiva eno-gastronomska destinacija“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima.

U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča za Hrvatsku ponovno je uvrštena Mala hiža iz Mačkovca kao jedini restoran iz Međimurske županije.

Restoran Mala Hiža nalazi se u Mačkovcu u staroj hrastovoj hiži iz 1887.g., preseljena iz Otoka Svibovskog kraj Ivanje Reke, koji je preselio i renovirao sam vlasnik s obitelji.

Tradicionalna međimurska gastronomija s bogatstvom jela i okusa je naime polazišna točka osmišljavanja svakodnevne ponude, ali vlasnik Branimir Tomašić se nije htio zadržati u strogim okvirima tradicije, pa stoga osluškuje suvremene smjernice i trendove, reakcije gostiju i sa zadovoljstvom istražuje nove granice i mogućnosti međimurske, a dijelom i gastronomije nekih drugih regija.

Nove oznake rezultat su tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih inspektora MICHELINA, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane na čijim je stranicama objavljen popis za Hrvatsku.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.