Matija Posavec po uzoru na Čačića osniva svoju stranku

Dvojbu hoće li se natjecati za treći mandat župana ili prvi put za gradonačelnika Čakovca još nije razriješio

Nakon što je listopadu 2019. napustio HNS Matija Posavec nastavio je Međimursku županiju voditi kao nestranački župan, a na svibanjske lokalne izbore izaći će sa svojom novom strankom. Osnivačka skupština stranke, koja će se zvati Nezavisna lista Matije Posavca, već je održana i u tijeku je postupak registracije pri Ministarstvu uprave.

  • Počeo sam s procesom osnivanja nove stranke. Imat ćemo kandidate na gotovo svim razinama u Međimurskoj županiji, dakle za načelnike, gradonačelnike i župana te liste za predstavnička tijela. Nova stranka na ove će izbore izaći samo na području Međimurske županije, a nakon lokalnih izbora planiram stvarati centristički politički savez na sjeveru Hrvatske.

Za početak će to biti regionalna stranka. Ponudit ću platformu i program, a tko će nam se sve pridružiti, vidjet ćemo – izjavio je za Jutarnji list župan Posavec.

Dvojbu hoće li se natjecati za treći mandat župana ili prvi put za gradonačelnika Čakovca još nije razriješio.

  • Možda je još prerano, mandat župana mi još traje. Izbori su za tri mjeseca, a konačnu odluku donijet ću u ožujku – rekao je Posavec.

Koju god utrku odabrao, Posavec će protiv sebe s jedne strane imati HDZ, a s druge SDP-ovu koaliciju u kojoj su i Reformisti Radimira Čačića.

  • I prije četiri godine sam išao protiv SDP-a i HDZ-a. I pobijedio. Tek nakon izbora sa SDP-om sam dogovorio suradnju u Županijskoj skupštini – kaže nam jučer Matija Posavec.

Ako se odluči natjecati za župana, borit će se protiv HDZ-ova kandidata Gorana Gotala, tajnika kabineta ministra graditeljstva Darka Horvata, i SDP-ova Marija Medveda no bit će tu i nezavisnih kandidata koji će svoju kandidaturu objaviti u ožujku.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

*************************************************************
Svaka donirana kuna pomaže izdavanju novog dječjeg zbornika ili slikovnice koje su djeca sama napisala!
[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte za novu slikovnicu s dječjim radovima”]

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.