Poziv gradovima: Postanite domaćini turneje Dobra energija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) poziva gradove iz cijele Hrvatske da se do 17. travnja prijave na poziv za domaćine turneje Dobra energija, kampanje za promociju građanske energije u lokalnim zajednicama koju će ZEZ provesti u svibnju uz podršku europske inicijative Sporazum gradonačelnika i projekta LIFE LOOP.

Turneja Dobra energija će u 2023. doživjeti svoje treće izdanje, a do sada je obišla preko 20 hrvatskih gradova, od kojih je mnoge ohrabrila na dodatna ulaganja u podršku građanima u korištenju solarne energije, ali i projekte solarnih elektrana na javnim zgradama.

“ZEZ domaćinima turneje Dobra energija osigurava “paket” jednodnevnih aktivnosti usmjerenih osnaživanju građana na ulaganje u solarnu energiju, te povećanju kapaciteta grada za podršku građanima u ulaganju i daljnji razvoj projekata građanske energije. Time im olakšavamo ostvarenje ciljeva zelene tranzicije i pomažemo u nju aktivno uključiti građane.” pojasnila je Kristina Lauš, voditeljica komunikacija u Zelenoj energetskoj zadruzi.

Aktivnosti turneje u pojedinom gradu uključuju informativno predavanje o solarnoj energiji i stručno savjetovanje o razvoju projekata solarne energije za zaposlenike grada, te informativne aktivnosti za građane, uključujući “Sunčani dnevni boravak” – demonstraciju solarnog sustava i njegovog korištenja te predavanje za građane o solarnim elektranama za kućanstva i energetskim zajednicama.

Kako bi bili izabrani za domaćine turneje, gradovi moraju zadovoljiti uvjete ZEZ-ovog poziva, pri čemu će prednost dobiti gradovi napredniji u provedbi mjera poticanja korištenja solarne energije. Putem poziva bit će izabrano do 10 domaćina turneje. Poziv je otvoren od 4. do 17. travnja (do 23:59 sati), a prijave se vrše putem digitalnog obrasca na web stranici Zelene energetske zadruge: https://www.zez.coop/postanite-grad-domacin-turneje-dobra-energija/

Aktivnosti turneje Dobra energija provest će stručni tim Zelene energetske zadruge, vodeće organizacije za građansku energiju u Hrvatskoj, koja je s Gradom Križevcima nositelj prvih projekata građanske energije u Hrvatskoj “Križevački sunčani krovovi” i osnivač Na sunčanoj strani, neprofitnog servisa za podršku građanima u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.