Bira se najružniji pas u ovoj godini, prijave otvorene

Natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu za 2023. ponovno je i službeno otvoreno. Organizatori pozivaju vlasnike svih neuglednih, ali ništa manje simpatičnih ljubimaca da se prijave na natjecanje koje već gotovo 50 godina u prvi plan stavlja pse jedinstvena izgleda.
 

 
Na internetskoj stranici organizatori su napisali da im je cilj slaviti “nesavršenosti koje pse čine posebnima i jedinstvenima”, piše CNN, a prenosi Zadarski list.

“Godišnje natjecanje za izbor najružnijeg psa na svijetu ne znači ismijavanje ‘ružnih’ pasa, nego dobru zabavu s nekim prekrasnim životinjama i svijetu pokazuje da su ti psi zapravo lijepi!”, piše na internetskoj stranici natječaja koji će se ove godine održati na sajmu Sonoma-Marin u Kaliforniji 23. lipnja.

Zainteresirani trebaju dostaviti popunjenu prijavnicu, kratku biografiju, fotografiju i dokaz o cijepljenju za svoga kućnog psa prije 21. lipnja.

Za razliku od ostalih natjecanja za pse u sklopu kojih se oni obično odvajaju po pasminama ili kategorijama, u ovom slučaju svi se natjecatelji grupiraju u “jedan veliki razred”, sukladno prijavi.

Pobjednik ili pobjednica osvajaju nagradu od 1500 dolara, kao i prikladan trofej, drugoplasirani pas će osvojiti 1000 dolara, a trećeplasirani će kući odnijeti 500 dolara.

Natjecanje ističe koliki je značaj “brige o životinjama i dobrobiti njihova udomljavanja”, posebice mješanaca i pasa spasilaca.

Prošlogodišnji pobjednik, Mr. Happy Face, 17-godišnjak je gotovo u potpunosti bez dlaka. Njegov vlasnik spasio ga je iz skloništa u Arizoni 2021.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.