Dragica Trumbetaš: Tko dođe po vaučer, ukinu mu socijalnu naknadu

Vlada će u rujnu obznaniti novi paket mjera za socijalno ugrožene građane. Mislili su i smislili, kako da uz veliku najavu, nikome ne daju ništa. U paketu će biti vaučeri za gorivo za socijalno ugrožene osobe. Vrag je u detalju, građanin koji se smatra socijalno ugroženom osobom, do sada nije smio imati auto.

Može biti da je to i zamka, tko dođe po vaučer, ukinu mu socijalnu naknadu. No jedno je jasno, ova vlada građanima ne želi pomoći, nakon najave da bi usklađivanjem mirovina mogla ići gore i do 6%, ministar je smanjio prognozu na 5%.

Razliku do inflacije neka građani financiraju iz unutarnjih rezervi. Usporedno su nam “stručnjaci” dali dijagnozu da smo predebeli, a stručnjaci za mirovine da smo lijeni i prerano idemo u mirovinu.
Drugim riječima ili nađi posao ili neka svaki drugi dan bude posni dan.
Debeli smo od previše žganaca, a statistički smo ljenjivci zbog toga što nam je “Medo” u mirovinski prikačio svoje kršne ratnike HV u prosjeku sa 7 godina staža.

Kada se sve zbroji i oduzme oni imaju dobre mirovine, a umirovljenici iz rada iz Hrvatske, puno staža.
Da nema statistike ne bi bilo ni lopova, jučer veli sindikalista da 820 000 radnika danas, a to je više od polovice zaposlenih, imaju plaću do 6300 kuna. Svi oni u mirovinski uplaćuju manje nego je potrebno za isplate minimalne mirovine. To je još veći dug nego što je ukupno zaduženje po kreditima. Sad ovima na minimalnoj solidarno darujemo u prosjeku 700 kuna, za par godina bit će pola sebi, pola socijali.

Oni koji imaju malo više od prosjeka sravnat će se s onima koji su socijala. Ipak Miletić veli da reforma mirovinskog sustava ide u dobrom smjeru, po njemu je dobar smjer podzemna rupa s čvrstom pločom.
Baš smo se pomogli rekonstrukcijom Vlade, Piletić nam nas je usmjerio u rupu, a Paladino je netragom nestao. Niti se gradi, niti se sprema gradnja, zamijenili su naljepnice i statistički popravili podatke. Još su na prvoj kući s gradnjom, a papirnato obnovili veliki broj.

Zlobnici vel da je Paladino na “čuvanju trudnoće”, boji se sunca a od velikog truda umorio.
Nije lako od suda do suda po toj vrućini, u pitanju je velika imovina, sama pomisao na te cifre i čovjeka probije znoj ispod košulje.

Jučer se od bijelih košulja zabijelila riva u Splitu. Velika grupa stasitih momaka u marširanju kroz Split probudili su nadu hotelijera da su stigli sezonci kandidati za konobare. To je bio “Gogi” sa svojom ekipom, došli su podržati doktora da preuzme vlast u Splitu.
Po vjetru širila se poruka:” Kuća časti, što košta da košta.”
Inače je Gogi već dogovorio novo ime za bombone naše mladosti. Bomboni 505 s crtom promijenit će u ime 808+.
Toliko je Gogi dobio preferencijalnih glasova u Hrvatskoj, ovaj plus na kraju će obilježiti njegov iznimni doprinos u stišavanju svakog glasa razuma iz oporbe.

Šok u modnoj industriji jučer je izazvala i “Prva Dama”.
Nakon što je Fani prije 4 dana na biračko mjesto u Splitu došla obučena u robu koja košta kao 16 prosječnih mirovina, “Prva Dama” otišla je na večeru kod španjolske kraljice u haljini koja košta samo 1200 kuna, čak ni pola mirovine. S torbom nije dosegla ni polovicu.
Modni mačak na aparatima, da je bar znao, posudio bi joj svoju “slatkiš” da popravi dojam.
Gospođa dr. Milanović održala je lekciju svim “pokondirenim tikvama” Hrvatske, uz muža koji često iskače iz okvirnih gabarita, zadržala je status Dame bez velikih novaca.
Kritičari su već požurili, navodno joj boja ne ide uz lice, njihovi kriteriji su da boja novčanica određuje karakter.
Na G7 samo je naša “Prva Dama” zaslužila ocjenu 7, ostali su falšali i namjenu i pakovanje, za nagradu u im kuhari podvalili rusku salatu.
Još je urnebesnije da su salati promijenili ime u tradicionalnu.

Milanović je tvrdoglavo ignorirao šalabahter koji mu je uvalio Radman, a na šalabahteru su bile pjesme koje Radman recitira velikim državnicima, pa je bio usamljen. To su iskoristili novinari i napravili lošu reklamu za našeg predsjednika no “dvorske lude” su malo popravile dan ovima kod kuće.
Kako god bilo,dobro nije, od tog kruha neće biti.
Statistika je vražja nauka u Hrvatskoj to više nije sarma zelje i meso, nego pečene jarebice i žganci, kako stvari stoje, ni žganaca neće biti svaki dan.
 

 
Veliki poduzetnik Karamarko radi elektranu na kukuruzu, a to će jako poskupiti griz za žgance, trebat će puno struje za električne automobile i leteće taksije.
Radnici i umirovljenici Hrvatske neće imati novaca ni za žgance svaki dan, ako dečke s bijelim košuljama ne zaposlimo kao konobare. Pokazali su da im dobro stoji bijelo.

Doktora čeka ambulanta da izliječi one kojima je dao dijagnozu da su nenormalni, on je inače i te struke.
Predsjednik je svjetskog udruženja koje se bavi poremećajem spavanja. Malo ga je načela profesionalna deformacija. Izgleda da je prespavao to što HDZ -e godinama radi građanima Hrvatske.

Radnici Hrvatske udružite se s umirovljenicima i pomognite da sve dođe na svoje, umirovljenici najbolje znaju kako je živjeti u starosti bez novaca i oni su vjerovali da su na putu za Švicarsku, trgnimo se dok nas Bugarska nije pokopala.
Još ima “Nade za nas!”, sve dok nam grobar “preko riti, tri lopate ne prehiti !”

Dobro jutro!

Dragica Trumbetaš
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.