FOTO: PU Međimurska

Dođite u centar Čakovca i saznajte kako možete postati policajac/policajka

PU Međimurska poziva građane, a posebno mlade da dođu u subotu, 2. srpnja 2022. godine u centar Čakovca, gdje će se održati Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske s ciljem promocije policijskog zanimanja

Obavještavamo građane da su trenutno aktualna dva natječaja putem kojih svi zainteresirani mladi ljudi, koji udovoljavaju uvjetima natječaja, mogu postati policajci/policajke. U travnju ove godine raspisan je  natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, dok je u lipnju raspisan natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović, kojim će 100 učenika/učenica (potrebe Ministarstva unutarnjih poslova) i 25 učenika/učenica (potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave) steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Putem ovih natječaja pruža se jedinstvena prilika svim mladima da uz stipendiju te besplatan smještaj, prehranu i opremu za školovanje, steknu siguran posao. 
 

 
Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava međimurska u subotu, 2. srpnja u vremenu od 9 do 11 sati na raskrižju ulica Trg Republike i Matice hrvatske, organizira „Dan otvorenih vrata“.

Demo timovi Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske kroz nekoliko pokaznih vježbi predstavit će zainteresiranim građanima rukovanje vatrenim oružjem i policijskom palicom tzv. „tonfom“. Prikazat će se i razne borilačke vještine koje policijski službenici koriste prilikom primjene policijskih ovlasti.

Ujedno, kroz mnogobrojne info punktove prikazat će se naoružanje, razna oprema i tehnička sredstva, koju razni rodovi policije (prometna, kriminalistička, temeljna, granična, interventna policija, protueksplozijska zaštita i prevencija) koriste u svom svakodnevnom radu.

Također, svi zainteresirani mladići i djevojke moći će isprobati poligon za provjeru motoričkih sposobnosti, kojeg je potrebno savladati kako bi se jednog dana postalo policajcem/policajkom.

Pozivamo sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina, koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru, da ove subote (2. srpnja) dođu u centar Čakovca i saznaju kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako to iz „prve ruke“ izgleda kada se baviš jednim od najtežih, ali i najzanimljivijih zanimanja.

Natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović” otvoren je do 1. kolovoza ove godine, dok je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren do 15. kolovoza. Podrobnije informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave međimurske.
 
Program Dana otvorenih vrata Policijske uprave međimurske:
 

  1. u 9 sati početak „Dana otvorenih vrata“ uz uvodno upoznavanje sa zanimanjem policajac/policajka,
  2. oko 9,10 sati demonstracija poligona za provjeru motoričkih sposobnosti za prijem na školovanje za zanimanje policajac/policajka,
  3. oko 9,30 sati pokazne vježbe demo tima Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske:

– demonstracija rada vatrenim oružjem (pištolj i puška) te balističkim štitom,
– demonstracija upotrebe službene palice tzv. „tonfe“,
– demonstracija borilačkih vještina,

4.od 10 do 11 sati obilazak postava tehničko-taktičkog zbora Ministarstva unutarnjih poslova:

– info punkt prevencije s Mobilnim preventivnim centrom policije,
– info punkt kriminalističke tehnike,
– info punkt prometne policije,
– info punkt protueksplozijske zaštite (službeni pas obučen za otkrivanje eksploziva),
– info punkt Interventne jedinice policije.
 
„Dan otvorenih vrata“ Policijske uprave međimurske dio je promotivnih aktivnosti i jedan od načina da se građanima, prvenstveno svim zainteresiranim kandidatima, približi rad policije te da ih se dodatno potakne kako bi policijsko zanimanje izabrali za svoj životni poziv.
 
Stoga, dođite u subotu, 2. srpnja od 9 do 11 sati u centar Čakovca i uvjerite se koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit.
 

*********************************INTERMEZZO**********************************

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.