Srpak izbjegava odgovor, ostali mediji šute, a Zrinska garda glumi nevinašce

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok
4.prosinca 2021. godine šetnica uz Muru u Murskom Središću nazvana je Šetnicom svete Barbare. Šetnica je dobila ime nakon drugog javnog poziva za predlaganje imena.

I sve bi bilo divno i krasno da u javnom pozivu nije bilo striktno navedeno da su na sudjelovanje pozvani  zainteresirani građani, udruge, ustanove, poslovni subjekti i drugi oblici organiziranja građana s prebivalištem i sjedištem na području Grada Mursko Središće.  

No gle čuda, na javni poziv se odazvala Zrinska garda Čakovec i još k tome je njen prijedlog imena i pobijedio na javnom pozivu i šetnica je dobila ime po njihovom prijedlogu – Šetnica svete Barbare o čemu sam već pisao.

Kako pouzdano znam da je bilo još udruga i fizičkih osoba koje su htjele predložiti ime za šetnicu, ali su odustale poštujući uvjet da prebivalište ili sjedište mora biti u Murskom Središću, a oni to ne zadovoljavaju pa su odustali od prijave vjerujem da nisam jedini koga interesira kako to da se udruga Zrinska garda Čakovec odlučila prijaviti na taj javni poziv, tko je dobio inspiraciju za ime i u ime te udruge poslao taj prijedlog? Ili je to možda bio neki direktni dogovor između XY osobe u udruzi Zrinska garda Čakovec i gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka?

Zanimljivo je još i to što osim portala Međimurje info ni jedan drugi međimurski portal u Međimurju  ( a ima ih nekoliko velikih i utjecajnih, sve jedan utjecajniji od drugoga!) nije to ili uočio ili smatrao to interesantnom temom. A možda si jednostavno nisu htjeli uskratiti pozivnicu za božićni domjenak kod Srpaka?

Bilo kako bilo, smatram važnim da javnost sazna kako je Grad Mursko Središće odlučio prekršiti uvjete javnog poziva i odabrati prijedlog udruge koja nema sjedište u Murskom Središću pa sam preko servisnog portala Imam pravo znati poslao upit.

Odgovor je upravo fascinantan. Naime, nisam dobio objašnjenje jer nisam uz ime i prezime naveo i svoju adresu što sam obavezan člankom 18 Zakona o pravu na pristup informacijama. Da, da, ovaj put je formalnost jako važna i očito je moj propust puno veći i značajniji nego Srpakovo biranje pobjednika mimo uvjeta javnog poziva!

Srpak izbjegava odgovor, ostali mediji šute, a Zrinska garda glumi nevinašce

Skrhano prihvativši svoj grijeh požurnicom sam poslao svoju adresu kako bi svi uvjeti i sve formalnosti bile zadovoljene.

Odgovor nisam dobio što i ne iznenađuje! Da može, Srpak bi obrisao ovaj članak kao što briše po njega nepovoljne komentare na Facebooku 🙂

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

One thought on “Srpak izbjegava odgovor, ostali mediji šute, a Zrinska garda glumi nevinašce

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.