FOTO:: Dino Stanin/PIXSELL

Šefica Hitne sasjekla božićnu čestitku djelatnika, odgovor je bio brz i bolan

Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, obrušila se na djelatnike koji su pozirali za božićnu čestitku bez maske na licu. Nisu joj ostali dužni, dobila je što je tražila 🙂

Djelatnici Hitne širom Hrvatske čestitali su Božić na profilu Hitna uživo 194 na Facebooku, a sve fotografije u jedinstvenu čestitku kompilirao je njihov kolega Joško Jaman iz Splita.

Ravnateljica Maja Grba Bujević (HDZ), poznata i po nastupima na prvim presicama nacionalnog Stožera civilne zaštite, službeno im je poručila da to ne smiju raditi jer nemaju maske na licu i krše epidemiološke mjere ne održavajući fizičku distancu.

‘Poštovani, unatoč svakodnevnom informiranju javnosti o tome kako se zaštititi i ograničiti širenje covida-19, neki djelatnici HMS-a zanemarili su preporuke i tijekom božićnih blagdana snimili fotografije koje su se proširile u medijima. Preporuke i smjernice za ponašanje tijekom pandemije odnose se jednako na građane i djelatnike u zdravstvu. Vjerujem da je djelatnike ‘ponio’ blagdanski duh i da su došli u iskušenje pokazati zajedništvo i predanost službi i u vrijeme blagdana, no bez nošenja maski i poštivanja fizičke distance.

Međutim sada je vrijeme da budemo mirni, distancirani te ostanemo sigurni. Poruke na kojima inzistiramo cijelo vrijeme proturječne su našim vlastitim postupcima, a nepromišljeni istupi umanjuju sav onaj rad i trud koji je Hitna medicinska služba pokazala tijekom ove krize, zauzevši tako sam vrh medu europskih zemljama najboljim funkcioniranjem tijekom pandemije covida-19. Molim da podsjetite djelatnike da ovo blagdansko vrijeme, s obzirom na okolnosti, moramo obilježavati drugačije te apeliram da se ovakve i slične situacije ne ponavljaju’, poručila je Grba Bujević.

Joško Jaman prvo se nasmijao, pa je pronašao materijal za primjeren odgovor.

‘A bilo ga je, da joj dokažem koliko je licemjerna’, rekao je Jaman, ujedno administrator grupe ‘Hitna uživo 194’ na Facebooku, za 24sata.

‘Spojio sam fotografije nje bez maske, točnije trenutke u kojima su ona i njena stranka HDZ kršili epidemiološke mjere’, dodao je.

Bez maske smo bili 10 sekundi

Kako kaže Jaman, da bi mogli raditi posao koji rade, moraju biti cijepljeni ili testirani.

‘Deset sekundi su kolege bili bez maske, pa nisu ljubovali 12 sati u zatvorenom prostoru. Maja Grba Bujević u 12 godina, otkad je ravnateljica, nije riješila četiri krucijalne stvari – pomak s mjesta je minimalan’, kaže Jaman te ne skriva nezadovoljstvo kad je u pitanju rad ravnateljice.

Video možete pogledati na https://fb.watch/acsE54Pya0/

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.