Buzzfeed je objavio popis gradova koji su precijenjeni i prevara za turiste, jedan hrvatski grad je prvi

Super popularni portal Buzzfeed objavio je članak o najprecjenjenijim turističkim atrakcijama na svijetu, gradovima koji su jako popularni, ali su zapravo zamka za turiste.

Jako zanimljivo – na prvo mjesto stavili su grad iz Hrvatske.

1.Dubrovnik

“Ako planirate putovati u Hrvatsku tijekom ljeta, izbjegnite Dubrovnik. Predivan je grad, ali kad dođete tamo shvatite da je stari dio grada zapravo prepun loših kafića i restorana koji su zamke za turiste, a na svakom koraku vam netko nešto nudi. Gužve su nesnosne i svugdje morate čekati u redu, a kad se kraj grada usidre brojni kruzeri – apsolutno je nemoguće razgledavati išta. Vidite samo horde ljudi sa selfie stickovima u zraku.”

2.London

“Izbjegnite Heathrow Express. Platit ćete znatno više za samo malo brže putovanje do aerodroma. Samo pitajte nekog na ulici kako doći do aerodroma i dobit ćete puno jeftinije rješenje”

3.Italija

“U Italiji uvijek izbjegavajte restorane na popularnim trgovima. Pogotovo ako su meniji napisani na više jezika i sadrže fotke hrane. A pogotovo, pogotovo ako ispred restorana postoji osoba koja vas nagovara da uđete. To je klasična zamka za turiste i skupo ćete platiti loš obrok”

4.Hallstatt (Austrija)

“Ako ste vidjeli fotke online – prekrasne su, baš kao ova ispod. Ali uvijek su slikane iz dva ista kuta. Grad je lijep, ali apsolutno previše komercijaliziran i s previše turista. Postoje mnogo autentičnija sela u toj regiji, preskočite Hallstatt”

5.Pariz

“U Parizu nipošto ne sjedajte u restorane blizu velikih turističkih atrakcija. Jest ćete smrznutu hranu po paprenim cijenama”

6.Muzeji torture u Toskani

“Gotovo svaki mali srednjevjekovni gradić ih ima, ali razočarat ćete se kad ih vidite. Odnosno, ako ste vidjeli jedan, vidjeli ste sve. Ne trošite novac na to”

7.Španjolska

“Ako restoran u Španjolskoj poslužuje ručak u podne – nije autentičan. Lokalci ručak jedu od 14:30 do 16:00. To je općepoznato”

8.Mykonos i Santorini

“Ova mjesta su jednostavno postala previše popularna i zamka su za turiste. Sve je tu komercijalizirano. Ima toliko boljih grčkih otoka za posjetiti”

9.Checkpoint Charlie

“Legendarni Checkpoint Charlie i pripadajući muzej su apsolutna prevara. Možete se fotkati s glumcima, ali to je apsolutno preskupo, a diljem grada je moguće pronaći bolje sovjetske suvenire po znatno manjim cijenama”

10.Plava laguna na Islandu

“Samo ulazak će vas koštati 60-100 eura, unutra je gužva, a sve je apsolutno preskupo. Island je pun termalnih izvora koje možete posjetiti besplatno”

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.